Μία πόλη της Ολλανδίας εγκατέστησε 316 «πράσινες» στάσεις λεωφορείων με φυτεμένες στέγες γεμάτες αγαπητά στις μέλισσες φυτά, καθίσματα από μπαμπού και φωτισμό LED.

H Ουτρέχτη λοιπόν, μια πόλη με περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια κατοίκους, εγκατέστησε «πράσινες» στέγες για να «εξασφαλίσει την βιοποικιλότητα στη πόλη» κάτι που -κατά το γραφείο Δημάρχου- θα είναι πολύ θετικό και για τις μέλισσες που όλο μειώνονται και κινδυνεύουν.

Η πόλη ξεκίνησε την τοποθέτηση τον Απρίλιο, επιθυμώντας να αναδειχθεί στην πιο υγιεινή περιοχή της Ευρώπης. Εκτός από την αισθητική και την φιλόξενη στάση προς τις μέλισσες, οι πράσινες στέγες που είναι φυτεμένες με μία ποικιλία ιδιαίτερα ανθεκτική αειθαλούς φυτού, κατακρατούν τη σκόνη και προσφέρουν δροσιά όταν κάνει ζέστη. Ενενήντα έξι από αυτές, έχουν επίσης ηλιακούς συλλέκτες.

Η πόλη ενθαρρύνει γενικά τις φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές. Γι αυτό, προσφέρει επιδότηση σε όσους διαθέτουν στέγη άνω των 20 τετραγωνικών μέτρων και θέλουν να εγκαταστήσουν τη δική τους πράσινη στέγη ή ηλιακούς συλλέκτες. Ακούει κανείς????

Author: Travelers Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here