Now Reading
9-12 Σεπτεμβρίου στη Biennale της Βενετίας με τη Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

9-12 Σεπτεμβρίου στη Biennale της Βενετίας με τη Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

  • Ξεναγεί η Κατερίνα Ζαχαροπούλου
  • Συνοδεύει ο Δημήτρης Ξανθούλης

Το TravelsByTravelers, σε συνεργασία με το Himalaya Travel, προτείνει ένα τετραήμερο θεματικό ταξίδι αφιερωμένο αποκλειστικά στη σύγχρονη Τέχνη, στην πιο όμορφη υδάτινη πόλη του κόσμου, τη Βενετία.

Οδηγός μας στο ταξίδι αυτό θα είναι η αγαπημένη μας φίλη εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου, δημιουργός της τηλεοπτικής εκπομπής «Η εποχή των εικόνων», που συμπληρώνει 19 συναπτά έτη στην καταγραφή της διεθνούς σύγχρονης εικαστικής σκηνής (2003 – 2022).

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη Τέχνη ως ανοιχτό και δυναμικό πεδίο διαλόγου για ζητήματα που η εποχή εγείρει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στον κόσμο. Στο πρόσωπό της, το Travels by Travelers βρίσκει την ιδανική ξεναγό στο μεγάλο «πανηγύρι» της σύγχρονης Τέχνης που ανοίγει τις πόρτες του φέτος τον Απρίλιο στη Βενετία.

Η 59η Διεθνής Έκθεση Τέχνης θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Απριλίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2022 στα Giardini, στο Arsenale και σε διάφορους εξωτερικούς χώρους της Βενετίας.

Καθώς η Κατερίνα θα κάνει σε λίγες μέρες γυρίσματα και συνεντεύξεις για την εκπομπή της και θα δει τις εκθέσεις από κοντά, πιθανά να υπάρξει (για το καλό μας) μια μικρή διαφοροποίηση στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Συνοπτικό πρόγραμμα

Αναχώρηση την Παρασκευή 9/9  στις 8.20 πμ με την  πτήση A3 670  της Aegean.
Επιστροφή την Δευτέρα 12/9 στις 18.50 με την πτήση A3 671 της  Aegean. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.55

Παρασκευή 9/9

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με την πτήση A3 670 της Aegean για τη Βενετία στις 08:20.

Άφιξη στη Βενετία 09:40 και επιβίβαση στο vaporetto για μετάβαση στο ξενοδοχείο Indigo 4* και check in.

12:30 Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τα πόδια και κατευθυνόμαστε προς τους κήπους της Μπιενάλε( Giardini), σχεδιασμένους από τον Ναπολέοντα στα τέλη του 19ου αιώνα, που στεγάζουν περίπτερα όλων των Εθνικών συμμετοχών αλλά και το κυρίως μεγάλο περίπτερο της Ιταλίας.

Τα Giardini φιλοξενούν σήμερα 29 περίπτερα ξένων χωρών, ορισμένα από τα οποία σχεδιάστηκαν από διάσημους αρχιτέκτονες, όπως το περίπτερο της Αυστρίας του Josef Hoffmann, το ολλανδικό περίπτερο του Gerrit Thomas Rietveld ή το φινλανδικό περίπτερο, ένα προκατασκευασμένο με τραπεζοειδή κάτοψη που σχεδίασε ο Alvar Aalto.

Θα υπάρξει διάλειμμα για ένα σνακ είτε μέσα στα κιλικία της Bienalle ή σε κοντινά εστιατόρια.

Μετά το κλείσιμο της Biennale στις 7μμ , θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.

Δείπνο a la carte στο ξενοδοχείο.

Σάββατο 10/9

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Μετάβαση στο Palazzo Ducale, στην πλατεία San Marco με τα πόδια, για να δούμε την έκθεση του Anselm Kiefer και το ίδιο το ανάκτορο.

Anselm Kiefer

Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό σνακ.

Θα περάσουμε το απόγευμά μας στην Arsenale, τον ναύσταθμο και τα ναυπηγεία του Ενετικού στόλου που λειτουργούν από τον 13ο αιώνα και που στεγάζουν το δεύτερο (και πολύ εκτενές) κομμάτι της Biennale.

Αρσενάλε Photo by Andrea Avezzù Courtesy La Biennale di Venezia

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο ελεύθερο με προτάσεις.

Κυριακή 11/9

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Ξεκινάμε από το Museo Storico Navale, το ναυτικό μουσείο της Βενετίας που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες αφού αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε όλες της Ενετικές κτήσεις στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά, θα κατευθυνθούμε προς την Gallerie dell’Accademia di Venezia που θα δούμε την έκθεση του Anish Kapoor στη Sala dello Scutinio.

Anish Kapoor

Μεσημεριανό διάλειμμα με προτάσεις.

See Also

Το απόγευμα μας βρίσκει στο Palazzo Grassi για να δούμε την έκθεση της Marlene Dumas.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο ελεύθερο με προτάσεις.

Δευτέρα 12/9

Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Ελεύθερη μέρα για βόλτες και ψώνια με προτάσεις.

Συνάντηση στο ξενοδοχείο για check out και μετάβαση με το βαπορέτο προς το αεροδρόμιο.

Αναχώρηση με την πτήση Α3 671 της Aegean στις 18:50 και άφιξη στην Αθήνα στις 21:55

Και λίγα πρακτικά

Όλο το πρόγραμμα εννοείται ότι διανθίζεται με ενδιάμεσα διαλείμματα και στάσεις για καφέδες, ποτά, φαγητό και αγορές… Θα δοθεί λίστα με τα καλύτερα της Βενετίας από τον Δημήτρη Ξανθούλη.

Η ξενάγηση από την Κατερίνα Ζαχαροπούλου θα γίνει με φορητό σύστημα ξενάγησης ώστε να υπάρχει άνεση κίνησης στους εκθεσιακούς χώρους.

Διαμονή

Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στα Giardini (και όχι στο Μέστρε όπως τα περισσότερα γκρουπ), στο 4ων αστέρων Indigo Boutique Hotel, ένα από τα πιο όμορφα μικρά ξενοδοχεία της Βενετίας. Στεγάζεται σε ένα art deco καθολικό μοναστήρι, κτισμένο την δεκαετία στο ’30 και βρίσκεται μακριά από τη φασαρία του αγριεμένου πλήθους και των τουριστών, ακριβώς πίσω από τους κήπους της Biennale, στην ήσυχη και καθόλου τουριστική συνοικία της Αγίας Ελένης, όπου και η ομώνυμη γοτθική εκκλησία του 11ου αιώνα.

Πληροφορίες στο info@travelsbytravelers.com

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top