Now Reading
Οκτώβριος 2021, Νωχελική κρουαζιέρα στον Νείλo

Οκτώβριος 2021, Νωχελική κρουαζιέρα στον Νείλo

  • Ξεναγεί η Μάχη Καρανίκη
  • Συνοδεύουν η Μάγια Τσόκλη και ο Δημήτρης Ξανθούλης

Η ιστοσελίδα travelsbytravelers.com σε συνεργασία με μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο, οργανώνουν μία ονειρική κρουαζιέρα στον Νείλο.
Ξεναγεί η Μάχη Καρανίκη, μία από σπουδαιότερες ελληνίδες ξεναγούς.
Συνοδεύουν και κάνουν παρουσιάσεις η Μάγια Τσόκλη και ο Δημήτρης Ξανθούλης

Η απόφαση πάρθηκε! Το ταξίδι στο Νείλο που είχαμε οργανώσει για τον περασμένο Μάιο και που οι συνθήκες της πανδημίας δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε, (καλώς εχόντων των πραγμάτων και ξύλο να χτυπάμε) θα γίνει!

Μιλήσαμε και πάλι με τους συνεργάτες μας στην Αίγυπτο, βάλαμε κάτω ημερομηνίες, κλείσαμε δωμάτια και πτήσεις. Ακολουθεί το τελικό πρόγραμμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ταξίδι μας, παρακαλούμε να στείλουν μειλ στο xanthoulis@travelsbytravelers.com


Μέρα πρώτη: 22 Οκτωβρίου

Αναχώρηση με πτήση της Egypt Air για Κάιρο στις 13:45. Στο Κάιρο προσγειωνόμαστε στις 14:05. Θα καταλύσουμε στο Marriott, ένα ξενοδοχείο αναπτυγμένο γύρω από ένα μικρό ανάκτορο, κτισμένο από τον Khedive Ismail το 1869, για να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους του, για τα εγκαίνια της διώρυγας του Σουέζ. Η θέση του ξενοδοχείου είναι εξαιρετική, γιατί είναι κτισμένο στο Ζαμάλεκ, ένα μικρό νησάκι στο Νείλο, στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι να γίνει το check in θα έχει περάσει η ώρα, αλλά παρόλα αυτά για όσους θέλουν να κάνουν νυχτερινές βόλτες η γειτονιά γύρω από το ξενοδοχείο είναι πολύ ζωντανή. Επίσης στον κήπο του ξενοδοχείου, τόπο συνάντησης της παλιάς κοινωνίας της Αιγύπτου, υπάρχει ένα πολύ ωραίο εστιατόριο.


Μέρα δεύτερη: 23 Οκτωβρίου , μια μέρα στο παλιό Κάιρο

Ένα γερό πρωινό για μια γεμάτη μέρα στο Κάιρο! Αναχώρηση το πρωί στις 8.30 από το ξενοδοχείο. Θα επισκεφτούμε το παλιό, το κοπτικό και το ορθόδοξο Κάϊρο, το Κάστρο του Σαλαντίν, τεμένη και σημαντικά Μουσεία. Έχουμε βάλει πολλά στο πρόγραμμα, αλλά όσα αντέξουμε και προλάβουμε… Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό, ή κάτι γρήγορο για όσους το επιθυμούν. Το βράδυ ελεύθερο, με προτάσεις, φυσικά

Ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου
Ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Γεωργίου

Λίγο πριν την δύση απεριτίφ στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καϊρου,  πάνω στον Νείλο και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο (θα έχουμε λίστα με μικρά εστιατόρια που βρίσκονται γύρω από το ξενοδοχείο).


Μέρα τρίτη: 24 Οκτωβρίου

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση MS 066 των Αιγυπτιακών αερογραμμών στις 12.15 για το Luxor.

Al Moudira

Θα καταλύσουμε στο Al Moudira, ένα πολύ όμορφο ξενοδοχείο στην δυτική όχθη του Νείλου, πλιθόκτιστο, αποτελείται από πολλά μικρά ανεξάρτητα pavilions, κτισμένα σε έναν θαυμάσιο κήπο 19 στρεμμάτων στα όρια της ερήμου. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 4,5 χιλιομέτρων από την κοιλάδα των βασιλέων. Μετά το check in αναχώρηση για το τέμπλο – ταφικό μνημείο της Hatschepsut, από τα εντυπωσιακότερα σωζόμενα μνημεία της φαραωνικής εποχής και επίσκεψη στο Μουσείο του Λούξορ.


Μέρα τέταρτη: 25 Οκτωβρίου

Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές στο λεωφορείο, για την Κοιλάδα των Βασιλέων. Ξενάγηση και  επιβίβαση στο Yacht Alexander the Great του οποίου έχουμε την αποκλειστική χρήση. Είναι ένα γιότ διαμορφωμένο σε κρουαζιερόπλοιο, με 30 σουίτες, μικρό και πολύ πιο ευέλικτο από τα άλλα ποταμόπλοια που μοιάζουν με πλωτές πολυκατοικίες. Θα μείνουμε 4 νύχτες σε αυτό το πλοίο.

Check in και μεσημεριανό στο πλοίο. Το απόγευμα, ξενάγηση στο Luxor και στο Karnak. Βραδινό στο πλοίο όπου κάθε βράδυ θα έχουμε εισηγήσεις,  ομιλίες και προβολές


Μέρα πέμπτη: 26 Οκτωβρίου

Αναχώρηση το πρωί για την Valley of the Queens και τους κολοσσούς του Memnon. Μεσημεριανό στο πλοίο και αναχώρηση για τη Esna. Απογευματινό τσάι στο κατάστρωμα. Το βράδυ, κοκτέιλς, παρουσίαση των μελών του πληρώματος και δείπνο à la carte στο εστιατόριο του πλοίου.

Photo: Maya Tsoclis

Άφιξη και διανυκτέρευση στην Edfu, μια παραποτάμια αρχαία πόλη χτισμένη στην δυτική όχθη του Νείλου

Μέρα έκτη: 27 Οκτωβρίου

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Edfu. Απόπλους και αναχώρηση για το Kom Ombo, μπάρμπεκιου στο κατάστρωμα και απογευματινή επίσκεψη στον Πτολεμαϊκής εποχής ναό του Kom Ombo.

Photo: Maya Tsoclis

Το βράδυ, «κελεμπία πάρτυ» , τουριστική αλλά και διασκεδαστκή και à la carte dinner, στο εστιατόριο του πλοίου. Άφιξη στο Ασουάν.


Μέρα έβδομη: 28 Οκτωβρίου

Το πρωί επίσκεψη στο μεγάλο φράγμα του Νείλου στο Ασουάν, που έχτισε ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ την δεκαετία του ’60 και μετά στο Philae Temple.. Μεσημέριανό στο πλοίο και το απόγευμα βόλτες με φελούκες στο ποτάμι.

Photo: Maya Tsoclis

Απογευματινή βόλτα στον Νείλο με φελούκες, επίσκεψη στο Νουβικό χωριό και στο Νουβικό Μουσείο.  Δείπνο στο πλοίο. Αποχαιρετηστήριο γεύμα στο πλοίο με χορούς Δερβίσηδων.

See Also
fellucas sailing on the nile

Μέρα όγδοη: 29 Οκτωβρίου

Αποβίβαση από τον Μέγα Αλέξανδρο. Ελεύθερο πρωινό με προαιρετική εκδρομή στο Abu Simbel, μεσημεριανό ή tea time στο Old Cataract.

Στις 20:20 αναχώρηση με τη πτήση MS 87 για Κάϊρο, μεταφορά στο Mena House 5* ένα εμβληματικό ξενοδοχείο του παλιού Καϊρου απέναντι από τις πυραμίδες. Ένα ξενοδοχείο που έχει αναπτυχθεί γύρο από ένα κυνηγετικό περίπτερο του Khedive Ismail κτισμένο το 1869. Θεωρείται ένα από τα 100 καλλίτερα ξενοδοχεία του κόσμου.


Μέρα ένατη: 30 Οκτωβρίου

Πρωινή αναχώρηση για μονοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια. Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη, σε σημαντικά μνημεία της πόλης αλλά και στο «Ελληνικό Τετράγωνο». Μεσημεριανό στο Greek Club.

Επιστροφή στο Κάϊρο, δείπνο στο Mena House.

Μέρα δέκατη: 31 Οκτωβρίου

Χορταστική βόλτα με ξενάγηση στις Πυραμίδες και υπόλοιπη ελεύθερη τελευταία μας μέρα. Δείπνο στο Mena House..

Photo: Maya Tsoclis

Μέρα ενδέκατη: 1 Νοεμβρίου

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση MS 747 των Αιγυπτιακών αερογραμμών για την Αθήνα. Αναχώρηση 10.35, άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 12.30

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο xanthoulis@travelsbytravelers.com

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top