Now Reading
Η Μαριάννα Πετρίδη αποβιβάζεται στην Τήνο!

Η Μαριάννα Πετρίδη αποβιβάζεται στην Τήνο!

Στις νέες αφίξεις του Τηνιακού μας καλοκαιριού, στα άγνωστα στενά της Χώρας και σε διεύθυνση «καθηλωτική» (Γύζη 13 και Τηνίων Φιλικών) έριξε άγκυρα το concept store Marianna Petridi Tinos.

Λάτρης της Τήνου, η Μαριάννα έψαχνε λόγους ώστε να περνά ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο νησί. Τι το ωραιότερο από έναν ξεχωριστό χώρο που φέρει το όνομά της!

Photo Evelyn Foskolou

Από τα γνωστότερα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος, -και προσωπική μου φίλη- η Μαριάννα Πετρίδη πρωτογνώρισε την Τήνο πριν 30 χρόνια χάρη στην Ελένη Αρμάου. Ένα επόμενο ταξίδι, Αύγουστο και με αέρηδες μεγάλους -τι πρωτότυπο- που δεν επέτρεπαν την ευχάριστη παραμονή στις παραλίες, την οδήγησε να ανακαλύψει τη μοναδική ενδοχώρα. «Λατρέψαμε την αυθεντικότητα της Τήνου, τη διαφορετικότητα των χωριών, το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται στο ίδιο νησί, έχουν το καθένα το δικό τους χαρακτήρα.» Κι ’ύστερα τα χρόνια πέρασαν με δουλειά πολλή, επαγγελματική αναγνώριση αλλά και δύσκολους Αθηναϊκούς ρυθμούς.

Photo Evelyn Foskolou

Η γκαλερί Marianna Petridi στο κέντρο της Αθήνας έκλεισε τρεις δεκαετίες! «Είχαμε ανάγκη από μια πιο ήρεμη, πιο χαλαρή καθημερινότητα. Ακόμη και η Δάφνη (η κόρη-συνεργάτης της Μαριάννας που γνώρισα μωρό και πλέον έχει γίνει ένα υπέροχο, δημιουργικό πλάσμα) που στην αρχή είχε ενδοιασμούς με μία παράλληλη ζωή στο νησί, έχει πλέον ενθουσιαστεί με την προοπτική.” Στην Αθήνα είμαστε ξένοι μεταξύ μας, έχουμε ξεχάσει το «καλημέρα» που σε κάνει άνθρωπο. Εδώ στη Τήνο, νιώθεις ότι ανήκεις σε μία μικρή κοινωνία, σε ένα σύνολο. Η ζωή είναι ευχάριστη και επιτέλους πολιτισμένη.»

Βέβαια οι «γοητευτικοί» ράθυμοι ρυθμοί του νησιού που στην αρχή είναι ευπρόσδεκτοι, μπορεί να αποδειχθούν κουραστικοί όταν έχεις συνηθίσει αλλιώς και προσπαθείς να τελειώσεις ένα μαγαζί! Πάντως το αποτέλεσμα δικαίωσε τη Μαριάννα και το παλιό κατάστημα κεραμικών με το όμορφο μωσαϊκό δάπεδο μεταμορφώθηκε με ελάχιστες επεμβάσεις σε ένα σύγχρονο concept store όπου, με τη καθοριστική συμβολή της ταλαντούχου Δάφνης, επιμελούνται μια συνεχώς εξελισσόμενη συλλογή κοσμημάτων, αξεσουάρ, ειδών για το σπίτι και την καθημερινότητα που υπογράφουν Έλληνες και ξένοι δημιουργοί. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια συνεχής ανανέωση των αντικειμένων του μαγαζιού. Κάθε φορά που θα το επισκέπτεσαι, όλο και κάτι καινούριο θα βρίσκεις!

Έκτος από τη δουλειά της Μαριάννας Πετρίδη, στα ράφια του χώρου θα βρίσκουμε κοσμήματα των Sarina, Αφροδίτη Γούλα, Daphne P., Vally Kontidis , Βάλια Πλαΐνη, Άννα Κίτσου, Mini, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Δανάη Γιαννέλη, Δανάη Αλατάρη, Αλίκη Στρουμπούλη, Κατερίνα Μακρυγιάννη, Αμαλία Πετσάλη, Xριστίνα Δάρρα και άλλων. Τα κεραμικά είναι της Χριστίνας Μόραλη, οι πορσελάνες της Räder, τα υαλικά της Casarialto, τα αξεσουάρ των Bleecker, Turquoise, Kimale και Fiori. Το δε ελληνικό design εκπροσωπείται από τους Δημήτρη Καλλέργη, We design, Tilt!, και Rdesign.

See Also

Στα εγκαίνια, ο κόσμος ήταν πολύς, η μπύρα ΝΗΣΟΣ δροσερή και η μουσική εξαιρετική από τον σαξοφωνίστα Θωμά Αλβέρτη και τη φωνή της Μιράντας Βερούλη (να με συγχωρέσει ο κιμπορντίστας που δεν θυμάμαι το όνομά του).

Να ευχηθώ προσωπικά στη Μαριάννα, τον Γιάννη και τη Δάφνη επιτυχία, χαρές και γερό “στέριωμα”  στη Τήνο!

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top