Now Reading
Αξέχαστη διαμονή στην Τήνο

Αξέχαστη διαμονή στην Τήνο

  • Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

Είναι η χρονιά της Τήνου. Το νησί που για δεκαετίες συνδέθηκε αποκλειστικά στη συνείδηση των Ελλήνων  με τη Μεγαλόχαρη και που διεσώθη έτσι από μία κακώς εννοούμενη ανάπτυξη, καβάλησε παραδειγματικά το άρμα των σύγχρονων τουριστικών τάσεων που αναζητούν την αυθεντικότητα και την εμπειρία. Ο τομέας της φιλοξενίας δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω. Οι προτάσεις του TravelsByTravelers για μια αξέχαστη διαμονή!

Crossroads Inn

Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

Δύο φορές χρυσός στα Tourism Awards, με αναφορές σε διεθνή περιοδικά, ο ξενώνας “Σταυροδρόμια” στον δαιδαλώδη και φωτογενή Τριπόταμο είναι δημιούργημα της αρχιτέκτονος Ουρανίας Διαμαντοπούλου και “τρέχει” χάρη στη συνεχή φροντίδα της δυναμικής της κόρης, Σοφίας. Η Ουρανία ήταν η πρώτη που διέκρινε το συγκριτικό πλεονέκτημα της διαμονής στο χωριό, και μεθοδικά, αγόρασε, αποκατέστησε και επίπλωσε  με γούστο ερειπωμένα σπίτια γεμάτα ψυχή, τα οποία απαρτίζουν σήμερα τον ξενώνα.

Τα “Σταυροδρόμια” αποτελούν κατά τη γνώμη μας το πιο ενδιαφέρον μοντέλο ξενοδοχειακής ανάπτυξης, σε περιοχές με παραδοσιακούς οικισμούς όπως η Τήνος. Τα καταλύματα είναι επτά και μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα που θα ζήσουν τη ξεχωριστή βιωματική εμπειρία της ζωής στο χωριό. Χάρη στις αισθητικές επιλογές, τη ζεστασιά του προσωπικού, το εξαιρετικά προσεγμένο πρωινό, η αίσθηση είναι έντονα “σπιτική” αλλά και οινολογική, μετά την αναγέννηση των παλιών αμπελότοπων στη πλαγιά του Τριποτάμου, από τον Θεόδωρο Κοσμόπουλο, σύζυγο της Ουρανίας.

Τριπόταμος, Τ/22830 25443, info@crossroadsinn.gr, www.crossroadsinn.gr

Tinos Villa στη Καρδιανή

φωτογραφίες: Δημήτρης Γκόλτσης

Ολοκαίνουρια άφιξη στο νησί. Σε έναν ήσυχο πεζόδρομο, στην καρδιά της υπέροχης Καρδιανής, οι τόνοι του μπλε, το σύγχρονο design και η minimal διακόσμηση συνδυάζονται αρμονικά, με σεβασμό προς την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Τα δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα προσφέρουν απεριόριστη θέα σε βουνό και Αιγαίο.Το κτίριο ανακαινίστηκε φέτος διατηρώντας τον αρχικό του χαρακτήρα και τους γερούς πέτρινους τοίχους του, που κρατούν με φυσικό τρόπο τη δροσιά το καλοκαίρι και τη ζέστη τον χειμώνα. 

Το σπίτι περιτριγυρίζεται από ιδιόκτητους πιστοποιημένους οικολογικούς κήπους και υπάρχει δυνατότητα, εφόσον το επιθυμείτε, να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του συνεργαζόμενου επαγγελματία chef, με πτυχίο από τη σχολή Cordon Bleu στο Παρίσι. Το κάθε διαμέρισμα είναι ιδανικό για ένα ζευγάρι, ενώ και τα δύο μαζί μπορούν να νοικιαστούν από μία παρέα ή οικογένεια. 

Kαρδιανή, T / +30 6945686387 www.tinosvilla.com, info@tinosvilla.com

Tutti Blu Tinos Living Space στη Μέση

Ένα σπίτι του 18ου αιώνα στην πλατεία του άγνωστου στους περισσότερους οικισμού της Μέσης, στην ενδοχώρα του νησιού. Επί αιώνες, αποτελούσε κεντρικό σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής του χωριού και των κατοίκων του – μελών της ευρύτερης ίδιας οικογένειας. Στη σάλα του εξάλλου, λάμβαναν χώρα όλων των ειδών οι κοινωνικές συνάξεις και εκδηλώσεις.

Προσεκτικά αποκατεστημένο, με σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα ιδιαίτερα στοιχεία της κατασκευής (θυρίδες, υπέρθυρα, βόλτα, τράβες με τηνιακές πλάκες και τσιμεντοκονίες, με υλικά και τεχνίτες τοπικούς), έχει διαμορφωθεί σε 4 ανεξάρτητα διαμερίσματα: το υποστατικό, το κατώι, το νέο κτίριο (στη θέση του παλιού στάβλου) και το κυρίως σπίτι. Ανάλαφροι χώροι, κομψοί, με μια σχεδόν σπαρτιατική απλότητα στη διακόσμηση, μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα ο κάθε ένας. Ιδανικό για μια μεγάλη παρέα, ή για μια οικογένεια όπου ο κάθε ένας μπορεί να είναι ανεξάρτητος και ταυτόχρονα όλοι μαζί. Η φιλοξενία της Καλλιόπης και του Μιλτιάδη, υποδειγματική!

Μέση, Τ / +30 6944394677 www.tuttiblu.grtuttiblutinos@gmail.com

Cast Away Exclusive Residence από το Αιολίς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Το βραβευμένο ξενοδοχείο Αιολις στον Τριαντάρο, εισήγαγε την Τήνο σε νέες υπηρεσίες για μια πιο πολυτελή διαμονή. Έτσι, οι ανεξάρτητες σουίτες του, μέσα σε 120 στρέμματα ελαιώνων και αμπελώνων με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, φιλοξένησαν ένα κοινό που σε άλλες εποχές δεν θα διανοείτο να επισκεφθεί το νησί. Φέτος το Αιολίς, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, δημιούργησε το εστιατόρια “Ζόγκα by Papaioannou”, το μενού του οποίου έχουν επιμεληθεί ο ειδικός στην ψαροφαγία Γιώργος Παπαϊωάννου και ο Νίκος Κονδύλης, που πρόσθεσε τις δικές του  προτάσεις.

Εναλλακτική πρόταση του  Aeolis Tinos Suites για ένα κοινό που επιθυμεί να ζήσει μια ξεχωριστή και ταυτόχρονα μοναχική εμπειρία διακοπών, με αυτονομία και αυτάρκεια, είναι η “Cast Away Excusive Residence”. Χτισμένη σ΄ έναν άγριο και γοητευτικό τόπο, στη βορινή πλευρά της Τήνου, η ιδιωτική κατοικία – ησυχαστήριο, μοιάζει να κρύβεται από τα εγκόσμια και τα καθημερινά

Τα βράχια του τοπίου, αποτελούν μέρος της κατοικίας που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την άγρια παραλία. Με ανοικτούς ορίζοντες και ουρανούς και μέσα σε μια βραχώδη έκταση τετρακοσίων στρεμμάτων, το «ησυχαστήριο του ναυαγού» όπως περιγράφεται από τους ιδιοκτήτες του, μπορεί να φιλοξενήσει οικολογικά έως 4 άτομα. Την αισθητική και διακριτική παρέμβαση υπογράφει ο διακοσμητής Γιώργου Ευθυμίου.

Τριαντάρος, Τ/ 22830-29044, M/ +30 697 269 6067 www.aeolistinossuites.com info@aeolistinossuites.com

See Also

Εco Lodge

Δίπλα στις πηγές του Ακέρατου, κοντά στη Ποταμιά, το Eco Lodge είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο για επισκέπτες με οικολογική συνείδηση. Είναι ένας τόπος αποσύνδεσης από τους ρυθμούς της πόλης που παράλληλα εισάγει τους επισκέπτες τους στις αρχές του slow-living και του slow-tourism για μια ζωή αυτονομίας με μοναδικά εφόδια, όσα προσφέρει απλόχερα η μητέρα Φύση!

Στο πλάνο του Eco lodge, χωρούν μέχρι στιγμής, δύο πέτρινα  βιοκλιματικά σπίτια, δυνατότητας φιλοξενίας 5 και 3 ατόμων αντίστοιχα, η χρήση των οποίων εγγυάται στους επισκέπτες το μικρότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Την εικόνα συμπληρώνουν, ο «αγνός» λαχανόκηπος με τα βιολογικά προϊόντα, τα πλατάνια δίπλα στο ρέμα, το δάσος με τις βελανιδιές, τα μαθήματα yoga και η ξενάγηση στα μονοπάτια που οδηγούν σε ωραίες παραλίες όπως η Λυχναφτιά και η Σάντα Μαργαρίτα! Από πρακτικής πλευράς, εκτός από τα φωτοβολταϊκά panels για την παραγωγή ρεύματος και τη στέρνα για τη συλλογή του βρόχινου νερού, ένας καλαμιώνας αποτελεί το σύστημα βιολογικού καθαρισμού του καταλύματος.

Eco Lodge, Ποταμιά, Τ/6974467611, info@tinosecolodge.gr, www.tinosecolodge.gr

San Romano Villas

Φωτογραφίες: Στέλιος Παπαδόπουλος

Η νέα πρόταση στην παραλία του Αγίου Ρωμανού, για όσους αποζητούν την ιδιωτικότητα, την απέραντη θέα στο Αιγαίο αλλά και την αισθητική και τις ανέσεις ενός σύγχρονού σπιτιού. Νεόκτιστες και πολυτελείς, οι San Romano Villas βρίσκονται ακριβώς επάνω από την αμμουδιά (μόλις 20 μέτρα) και σε απόσταση 15 λεπτών οδικώς από τη Χώρα της Τήνου.

Ο στόχος της ιδιοκτήτριας ήταν οι 3 βίλες του συγκροτήματος, να προσφέρουν την αίσθηση και τις ανέσεις μιας ιδιωτικής κατοικίας. Να νιώθεις δηλαδή, “σα στο σπίτι σου”! Με 110 και 160τμ. είναι ευρύχωρες, λουσμένες στο φως, με σύγχρονες εντοιχισμένες κουζίνες και φιλόξενα υπνοδωμάτια που προσφέρουν τη λειτουργικότητα αλλά και τη θέα που όλοι αποζητούμε στις διακοπές μας. Οι San Romano Villas  διαθέτουν κοινή πισίνα και υπέροχους εξωτερικούς χώρους προστατευμένους από τους τηνιακούς ανέμους.

San Romano Villas, T/6938 071743, sanromano-tinos@hotmail.com

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top