Ταξιδεύοντας στη Γουατεμάλα

0
337

Καθώς τα φυσικά φαινόμενα, υπό μορφήν ηφαιστείου και λάβας αυτή τη φορά, ξαναθυμήθηκαν τη Γουατεμάλα, έτσι κι εμείς ακολουθούμε τη Μάγια Τσόκλη στις περιπέτειές της στην υπέροχη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Η Μάγια Τσόκλη επισκέπτεται τη  Γουατεμάλα, τη γη των συνωνύμων  Μάγια, ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του από τον τρίτο έως τον όγδοο μ.X. Αιώνα.  Το ταξίδι μας ξεκινά μέσα στον ποταμό Ρίο Πασιόν με το τροπικό του δάσος  και συνεχίζει στη διάσημη λίμνη Αττιτλάν που φημίζεται τόσο για την ομορφιά της όσο και για τα παράκτια χωριά της με τις  εντυπωσιακές λαϊκές  παραδόσεις. Η υπέροχη πόλη Αντίγκουα, -που μαζί με τη Λίμα και τη πόλη του Μεξικού θεωρούνται οι σπουδαιότερες πόλεις των Ισπανών κονκισταδόρες- γιορτάζει και το θαυματουργό ομοίωμα της Παρθένου προστάτιδας της πόλης, της  Βίρχεν ντελ Ροζάριο, περιφέρεται στην Αντίγουα μέσα σε βαθιά κατάνυξη…

Author: Maya Tsoclis

Η Μάγια Τσόκλη ταυτίζεται με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία. Μετά από σπουδές κοινωνιολογίας στη Γαλλία και μια δεκαετία στο χώρο της Μόδας, μετακόμισε στον κόσμο της τηλεόρασης γράφοντας και παρουσιάζοντας τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας», μία από τις μακροβιώτερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης που ακόμη και σήμερα προβάλλεται σε επανάληψη. Αφού όργωσε όλο το κόσμο, δημιούργησε με μια ομάδα πραγματικών ταξιδευτών το περιοδικό Passport των εκδόσεων της Καθημερινής που καθιέρωσε το προσωποκεντρικό ταξίδι εμπειρίας . Μετά από ένα σύντομο και οδυνηρό πέρασμα από τη πολιτική, βούτηξε και στα άγνωστα νερά της Παραγωγής: Ιδρυτικό μέλος της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων στην Τήνο που παράγει τη μπύρα ΝΗΣΟΣ, έφτιαξε το ετήσιο free press «ΤΑΜΑ η ελεύθερη έκδοση της Τήνου» και τελευταία, με τους παλιούς της συνεργάτες του Passport, το online ταξιδιωτικό περιοδικό www.travelsbytravelers.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here