Ο Αντώνης ξεκίνησε το ταξίδι πηγαίνοντας στην Κρήτη να σπουδάσει…
Το αφιερωμένο στον Αρχιμήδη των Συρακουσών και τα έργα του, Μουσείο Αρχιμήδη της Αρχαίας Ολυμπίας, περιλαμβάνεται στο Top 10 των «Καλύτερων Μυστικών Μουσείων της Ευρώπης», κατά την FlightNetwork, έναν κορυφαίο ταξιδιωτικό οργανισμό στον Καναδά.
Ο Αρχιμήδης -όπως όλοι γνωρίζουμε- υπήρξε φυσικός, μηχανικός, εφευρέτης και αστρονόμος. Το μουσείο φιλοξενεί αντίγραφα κάποιων εφευρέσεών του, που ανακατασκευάστηκαν με πλήρη λεπτομέρεια και συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σε Ελληνικά και Αγγλικά, φωτογραφίες, βιβλία και πολλά διαδραστικά εκθέματα.
Το ελληνικό μουσείο κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά το Πολεμικό Μουσείο Overloon στις Κάτω Χώρες. Το Casa-Museu Medeiros e Almeida στη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία, κατέλαβε την τρίτη θέση, στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Μουσείο Whitby στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στην Πέμπτη θέση βρέθηκε και το Μουσείο Matterhorn-Zermatlantis στο Zermatt της Ελβετίας.
Άλλο ένα ελληνικό μουσείο, το Μουσείο Πέτρας και Μαντινάδας «Λυχνοστάτης» στην Κρήτη, βρίσκεται στην λίστα, στην 10η θέση. Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας βρίσκονται μουσεία από τη Νορβηγία, τη Λιθουανία, τη Ρωσία και τη Σουηδία.
Το Μουσείο Αρχιμήδη ιδρύθηκε από τον Κώστα Κοτσανά, ιδρυτή του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα και Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας στο Κατάκολο Ηλείας.
Ο Αντώνης ξεκίνησε το ταξίδι πηγαίνοντας στην Κρήτη να σπουδάσει μαθηματικά και ακόμη δεν το έχει σταματήσει. Μετά από μια μακρά πορεία, ποικίλες σπουδές και αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τις εκδόσεις Road ως επικεφαλής χαρτογράφος. Παράλληλα συνέχισε να μπερδεύει τα βιβλία που διαβάζουμε ταξιδεύοντας με αυτά που μας ταξιδεύουν και γι αυτό έγραψε τέσσερις μεγάλους ταξιδιωτικούς οδηγούς Road (για τη Μακεδονία, το Άγιο Όρος και τη Χίο) και ακόμη αρκετά ταξιδιωτικά βιβλία, στις εκδόσεις Φυτράκη, Αδάμ Πέργαμος , Λιβάνη και Ίνδικτος. Γνωρίζει όσο ελάχιστοι ταξιδιωτικοί συγγραφείς την Ελλάδα και συνεργάστηκε για χρόνια με ολες τις μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά γράφοντας πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς και σχεδιάζοντας χάρτες για διάφορους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και το περιοδικό «National Geographic».Μαζί με τη Μάγια Τσόκλη έφτιαξαν το ταξιδιωτικό περιοδικό “Passport”, της «Καθημερινής» όπου έγραφε για χρόνια ιστορίες από τις πιο άγνωστες γωνιές της Ελλάδας. Έχει φτιάξει ταξιδιωτικά apps και ήταν αρχισυντάκτης στο ταξιδιωτικό τμήμα της εφημερίδας «Έθνος». Ήταν διευθυντής προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό (έχει πολλές εκατοντάδες ώρες στο «ραδιοφωνικό αέρα»), έχει σχεδιάσει μια σειρά travel videos για το ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure και γράφει για πολλά χρόνια σε περιοδικά για τη θάλασσα και τις καταδύσεις. Τα τελευταία χρόνια άρθρα του δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» (ένθετο «Τέχνες και Γράμματα») και στο περιοδικό Greece Is. Είναι δημιουργός του travel blog www.thegreektraveller.com και διευθύνει το αθηναϊκό γραφείο του ταξιδιωτικού οργανισμού My Odyssey Ltd, σχεδιάζοντας ασυνήθιστα ταξίδια Κινέζων στην Ελλάδα. Όμως πέρα και πάνω απ όλα αυτά γράφει για να ταξιδεύει. Και ταξιδεύει για να γράφει…