Now Reading
Απρίλιος 2023: Νωχελική κρουαζιέρα στον Νείλο… και όχι μόνο!

Απρίλιος 2023: Νωχελική κρουαζιέρα στον Νείλο… και όχι μόνο!

fellucas sailing on the nile

19 με 28 Απριλίου 2023, σας προτείνουμε ένα γοητευτικό ταξίδι στην Αίγυπτο. Αρμενίζουμε στον Νείλο με αποκλειστική χρήση του κρουαζιερόπλοιου «Μέγας Αλέξανδρος», απολαμβάνουμε την ανατολή στο Άμπου Σίμπελ, παρακολουθούμε τις εξαιρετικές ξεναγήσεις της αρχαιολόγου Μάχης Καρανίκη στους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και μένουμε σε υπέροχα ξενοδοχεία.

Powered by Himalaya Travel

Το πρόγραμμά μας

Day 1 Τετάρτη 19.04.23
Αθήνα – Κάιρο – Διανυκτέρευση Ασουάν

Αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος με την πτήση MS 748 της Egypt Air για το Κάιρο στις 17.00. Άφιξη στις 17.50, έκδοση βίζας στο αεροδρόμιο Καΐρου.

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Καΐρου με την πτήση MS 080 της Egypt Air για το Ασουάν στις 22.20. Άφιξη στις 23.40.

Παραλαβή αποσκευών και αναχώρηση για το ξενοδοχείο Mövenpick Aswan 5* στη νήσο Ελεφαντίνη. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Day 2 Πέμπτη 20.04.23
Ασουάν -Διανυκτέρευση Άμπου Σίμπελ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Tο Ασουάν, είναι η τελευταία μεγάλη αιγυπτιακή πόλη πριν το Σουδάν. Βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Νείλου, στο ύψος του πρώτου καταρράκτη και περιβάλλεται από  έρημο. Αυτός ο συνδυασμός ερήμου και ποταμού, πλούσιας βλάστησης και απόλυτης ξηρασίας τη καθιστά από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες περιοχές της Αιγύπτου. Στα αρχαία χρόνια  η πόλη, γνωστή στους Έλληνες ως Συήνη ήταν ένα μεγάλο εμπορικό σταυροδρόμι, η πύλη προς τη Νουβία και το εσωτερικό της Αφρικής, ο τελικός σταθμός των καραβανιών και των εμπορικών  δρόμων. Διέθετε εξαιρετικό γρανίτη, ροζ και γκρίζο, και τα λατομεία προμήθευαν τους Φαραώ με πρώτη ύλη για την κατασκευή ωραιότατων οβελίσκων και λοιπών υλικών για την  οικοδόμηση των μνημειακών τους κατασκευών. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πολη, τουριστικό και εμπορικό κέντρο, που καθώς επεκτάθηκε περιέλαβε και την πρώην ξεχωριστή κοινότητα της νήσου Ελεφαντίνης.

Το Ασουάν φιλοξενεί πέντε μνημεία που ανήκουν στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO υπό την περιγραφή “Nubian Monuments from Abu Simbel to Philae”, κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η πόλη δεν είναι ούτε Νουβική, ούτε ανάμεσα στο Αμπού Σιμπέλ και τη νήσος Φίλαι… Λεπτομέρειες!!!

Μετά το πρωινό μας θα εξερευνήσουμε λοιπόν τη νήσο Ελεφαντίνη (Unesco) τόπο κατοικίας του Κνουμ, του κριαροκέφαλου θεού των καταρρακτών, που φρουρούσε και ήλεγχε τα ύδατα του Νείλου. Εδώ έμεναν παραδοσιακά οι κυβερνήτες, και από εδώ ξεκινούσαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις προς τον Νότο. 

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Συμεών (Unesco) που χτίστηκε τον 7ο αιώνα από Κόπτες μοναχούς.

Μετά από ένα μεσημεριανό σνακ θα αρμενίσουμε τον Νείλο για να ξεναγηθούμε στο ναϊκό συγκρότημα της Ίσιδος στο νησί Philae (Unesco)

Απογευματινή αναχώρηση με λεωφορείο για το Αμπού Σίμπελ, μια διαδρομή περίπου 4 ωρών. Καθώς η ανατολή του ήλιου πάνω στα μνημεία του Αμπού Σίμπελ είναι συγκλονιστική, προτιμήσαμε να περάσουμε το βράδυ σε ξενοδοχείο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο ώστε να αποφύγουμε την εναλλακτική της νυχτερινής διαδρομής που δεν είναι ασφαλής.

Check in στο ξενοδοχείο Abu Simbel Lake Resort 4*. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

Day 3 Παρασκευή 21.04.23
Αμπού Σίμπελ, Ασουάν, Διανυκτέρευση στο πλοίο στο Ασουάν.

Η μέρα μας θα ξεκινήσει πολύ νωρίς για να προλάβουμε τη μαγική στιγμή της ανατολής του ήλιου πάνω στα μνημεία του Αμπού Σιμπέλ (Unesco Heritage site).

Πρωινό στο ξενοδοχείο, & Check out.

Επιστροφή στο Ασουάν. Στον δρόμο, επισκεπτόμαστε το μεγάλο φράγμα του Νείλου, που έχτισε ο Νάσερ την δεκαετία του ’60. Για την πραγματοποίησή του, εργάστηκαν πάνω από 25 χιλιάδες άνθρωποι που παρέδωσαν το έργο το 1971. Ένα έργο, που απαίτησε τη μεγαλύτερη σωστική  αρχαιολογική επιχείρηση στην ιστορία, με αποκορύφωμα τη μετακίνηση και διάσωση των ναών του Αμπού Σίμπελ και των νήσων Φίλαι. Το φράγμα μετακίνησε πληθυσμούς και  έπνιξε στα νερά της λίμνης Νάσερ τον πολιτισμό της Νουβίας. Η ανάμνηση αυτού του άγνωστου στους περισσότερους, πολιτισμού, παρουσιάζεται στο Νουβικό Μουσείο της πόλης. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε να το επισκεφθούμε.

Επιβίβαση και check in στο Yacht Alexander the Great του οποίου θα έχουμε την αποκλειστική χρήση. (Αργοπορημένο) μεσημεριανό γεύμα στο πλοίο.

Απογευματινή βόλτα στον Νείλο με φελούκες (μικρά παραδοσιακά ξύλινα σκάφη με φωτεινά λευκά πανιά) και επίσκεψη στο Νουβικό χωριό.

Βραδινό στο πλοίο.

Διανυκτέρευση εν πλω.

Day 4 Σάββατο 22.04.23 εν πλω

Το πρωί επίσκεψη στον εντυπωσιακό ναό Kom Ombo, αφιερωμένο στον θεό γεράκι Ώρο και στον θεό της γονιμότητας αλιγάτορα Σόμπεκ.

Καθώς θα ταξιδεύουμε προς το Έντφου, μαθήματα μαγειρικής από τον εξαιρετικό σεφ του πλοίου, με δύο παραδοσιακές αιγυπτιακές συνταγές.

Το απόγευμα θα μας βρει στο Edfu, στην Απολλινόπολη των Αρχαίων Ελλήνων που βρισκόταν  στην απόληξη των οδικών δικτύων που οδηγούσαν στα μεταλλεία χρυσού.

Δείπνο στο πλοίο και διανυκτέρευση στην Esna.

Day 5 Κυριακή 23.04.23
εν πλω, διανυκτέρευση στο Λούξορ

Πλεύση προς Λούξορ.

Πρωινό στο πλοίο και περιήγηση στην Aνατολική Όχθη, στον αρχαιολογικό χώρο του Λούξορ δηλαδή και στο Μουσείο του Λούξορ.

Το απόγευμα μας βρίσκει να περπατάμε τη λεωφόρο των Σφιγγών.  Ξενάγηση στο Καρνάκ και Sound and Light Show με την ιστορία των Φαραώ της Αιγύπτου να ζωντανεύει…

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Λούξορ

Day6 Δευτέρα 24.04.23
Λούξορ, διανυκτέρευση στο Al Moudira

Αποβίβαση και Check Out από το  Alexander The Great.

Αναχώρηση για τις Δυτικές Θήβες, τη Κοιλάδα των Βασιλέων (Unesco) και των Βασιλισσών.

Check in στο ξενοδοχείο Al Moudira 5* ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινούργια ξενοδοχεία της Αιγύπτου σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Zeitun Sednaoui και χτισμένο με πλίνθους, τον αρχαίο τρόπο χτισίματος της Αιγύπτου. Είναι μία σειρά από μικρά περίπτερα-σουίτες κτισμένα σε έναν καταπράσινο κήπο-όαση στην δυτική όχθη του Νείλου, σε απόσταση 4,5 χιλιομέτρων από την Κοιλάδα των Βασιλέων.

Μετά το check in αναχώρηση για το σπίτι-μουσείο του Βρετανού αρχαιολόγου και αιγυπτιολόγου, Howard Carter που ανακάλυψε τον τάφο του Τουτανχαμόν το 1922 και ουσιαστικά ξεκίνησε ένα νέο κύμα αιγυπτιομανίας.

Επόμενη στάση το τέμπλο – ταφικό μνημείο της Hatschepsut (Unesco), από τα εντυπωσιακότερα σωζόμενα μνημεία της φαραωνικής εποχής.

Δείπνο και Διανυκτέρευση στο Al Moudira.

Day 7 Τρίτη 25.04.23
New Gourna, Δένδερα, Άβυδος, Διανυκτέρευση στο Al Moudira  στο Λούξορ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στο χωριό New Gourna που σχεδίασε ο πιο γνωστός Αιγύπτιος αρχιτέκτονας και πρωτοπόρος της βιώσιμης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, Hassan Fathy.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε δύο από τους σημαντικότερους  και πιο καλοδιατηρημένους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αιγύπτου που δεν εντάσσονται συχνά στις τουριστικές διαδρομές: τα Δένδερα και την Άβυδο.

Ο ναός της Αθώρ (θεάς των μητρικών ενστίκτων και της αγάπης) στα Δένδερα, είναι ένας από τους πιο πολύχρωμους της χώρας, με μια περίτεχνη σε λεπτομέρειες οροφή διαθέτει ίσως τη πιο εντυπωσιακή υπόστυλη αίθουσα της αρχαιότητας.

Γρήγορο διάλειμμα για ένα snack και κατευθυνόμαστε προς την Άβυδο (Unesco Tentative list). Η διαδρομή είναι γύρω στη μία ώρα με το λεωφορείο (γύρω στα 100 km)

See Also

Η Άβυδος είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους τόπους της αρχαίας Αιγύπτου, που κατοικείται ήδη από το 3300 π.Χ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου και δεσπόζει πάνω σε μια κοιλάδα ερήμου που κάποτε πίστευαν ότι πρόσφερε πέρασμα προς το βασίλειο των νεκρών. Υπήρξε το βασιλικό νεκροταφείο για τους πρώτους φαραώ της Αιγύπτου και αργότερα, το κέντρο λατρείας του Όσιρι, θεού του κάτω κόσμου. Στη σύγχρονη εποχή, οι ανασκαφές στην Άβυδο έχουν προσθέσει πολλά στις γνώσεις μας για το αρχαίο παρελθόν της Αιγύπτου.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Al Moudira.

Ημέρα 8 Τετάρτη 26/04/23
Λούξορ – Κάιρο

Πρωινό στο ξενοδοχείο & Check out

Mεταφορά στο αεροδρόμιο. Αναχώρηση με την πτήση MS 067 της Egypt Air για το Κάιρο στις 14.00 και άφιξη τις 15.10.

Παραλαβή αποσκευών και αναχώρηση για το ξενοδοχείο Cairo Marriott Hotel & Omar Khayyam Casino 5*. Επιλέξαμε αυτό το ξενοδοχείο, γιατί βρίσκεται στο Ζαμάλεκ, ένα νησάκι του Νείλου, στο κέντρο της πόλης με πολλές δυνατότητες για walking tours για όσους θέλουν να ακολουθήσουν δικό τους πρόγραμμα, πολλά μικρά εστιατόρια που βρίσκονται στη γειτονιά (θα υπάρχει λίστα) και έναν όμορφο κήπο με πισίνα και εστιατόρια για όσους θέλουν να χαλαρώσουν.

Tο ίδιο το ξενοδοχείο έχει ενδιαφέρον ιστορικό, αφού το κεντρικό του τμήμα που σήμερα στεγάζει τους χώρους υποδοχής, τα σαλόνια και κάποια εστιατόρια, είναι το μικρό ανάκτορο Gezirah Palace, που χτίστηκε από τον Khedive Isma’il Pasha το 1869 για να στεγάσει τους υψηλούς προσκεκλημένους των εγκαινίων της διώρυγας του Σουέζ!

Το πρώτο μας απόγευμα στο Κάιρο είναι για χαλάρωση και guided walking tours στα πέριξ. Το αφήνουμε επίτηδες λίγο χαλαρό, γιατί δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι ώρα θα ξεμπερδέψουμε με τυχόν καθυστερήσεις από το αεροδρόμιο, την (μεγάλη) κίνηση των δρόμων του Καΐρου και τον χρόνο που θα μας πάρει το check in.

Διανυκτέρευση στο Κάιρο.

Day 9 Πέμπτη 27.04.23
Κάιρο

Ένα γερό πρωινό για μια γεμάτη μέρα στο Κάιρο!

Aναχώρηση στις 8.30 το πρωί από το ξενοδοχείο. Θα επισκεφτούμε τις Πυραμίδες της Γκίζας και το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο εφόσον έχει ανοίξει. Εάν δεν έχει ανοίξει μέχρι την άνοιξη του 23 (νισάφι πια), θα επισκεφθούμε το επίσης νεόδμητο Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού.

Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό, ή κάτι γρήγορο για όσους το επιθυμούν.

Το βράδυ ελεύθερο, με προτάσεις, φυσικά.

Διανυκτέρευση στο Κάιρο.

Day 10 Παρασκευή 28.04.23
Επιστροφή στην Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και Check Out.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση MS 747 των Αιγυπτιακών αερογραμμών για την Αθήνα. Αναχώρηση 10.35, άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13.35


Εφόσον ενδιαφέρεστε για το ταξίδι στην Αίγυπτο, στείλτε μας email στο info@travelsbytravelers.com για να λάβετε τις λεπτομερείς πληροφορίες.

Για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, θα πρέπει να έχει επιβεβαιωθεί η κράτηση και για τις 30 σουίτες του κρουαζιερόπλοιου.

Κόστος ταξίδιού €€€€

€ μέχρι 1500, €€ μέχρι 2500, €€€ μέχρι 3500, €€€€ πάνω από 3500

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top