Now Reading
Ανοιξιάτικη Ρώμη με το TravelsbyTravelers

Ανοιξιάτικη Ρώμη με το TravelsbyTravelers

Από τις 12 έως 16 Μαΐου, στην καρδιά του ομορφότερου μήνα του χρόνου, σας προτείνουμε μια εναλλακτική ανάγνωση της Ρώμης, με περιηγήσεις σε ανθισμένους κήπους,  αρχαία ερείπια και νεότερα παλάτια, αναγεννησιακές βίλλες, εκκλησίες και μοναστήρια.

Powered by Himalaya Travel


Εάν το ταξίδι μας στη Ρώμη σας ενδιαφέρει, στείλτε ένα email στο info@travelsbytravelers.com για να λάβετε τις λεπτομερείς πληροφορίες
.

Συνοδός μας στην περιήγηση αυτή, θα είναι ο αγαπημένος μας φίλος, αρχαιολόγος και εραστής της αιώνιας πόλης, Σταμάτης Χονδρογιάννης. Γνωστός στους περισσότερους ως ο άνθρωπος που άνοιξε -επιτέλους- τη Ροτόντα Θεσσαλονίκης, (ήταν τότε προϊστάμενος της εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης) ο Σταμάτης μοιράζεται πλέον το χρόνο του μεταξύ Ιταλίας και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας. Η αγάπη του για την Ιταλία είναι βαθιά και μεταδοτική και έτσι όταν του ζητήσαμε να μας περπατήσει στη δική του Ρώμη, ανταποκρίθηκε με μεγάλη θέρμη! Τον ευχαριστούμε πολύ για το δώρο αυτό και πόσο τυχεροί, όσοι θα συμμετέχουν στο ταξίδι! 

Για διαμονή, είπαμε να βγούμε από «το τουριστικό πανδαιμόνιο» του κέντρου και διαλέξαμε το Hotel Lancelot.

Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη  βόρεια πλευρά του Κολοσσαίου, στην κοιλάδα που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο από τους επτά λόφους που διαμορφώνουν την τοπιογραφία της αρχαίας Ρώμης: τον Καίλιο και του Εσκουιλίνο και στον άξονα που συνδέει το Κολοσσαίο με την μητρόπολη της Ρώμης, την βασιλική του San Giovanni in Laterano. Πρόκειται για μια περιοχή με πολλά και ενδιαφέροντα μνημεία, τα οποια και θα επισκεφθούμε.

Θα είναι ένα εξαιρετικά γοητευτικό και ενδιαφέρον ταξίδι με αναζωογονητικούς περιπάτους και απρόσμενες ανακαλύψεις. Φυσικά θα σας δώσουμε πολλές προτάσεις για εξόδους και φαγητό, στα μέρη που συχνάζουν οι ντόπιοι.

Το πρόγραμμά μας

Μ1 – Παρασκευή 12.5.2022 Πρωινή άφιξη στη Ρώμη.

Αναχώρηση στις 8.30 με την πτήση Α3650 της Aegean. Άφιξη στην Ρώμη στις 9.30. Υπολογίζουμε ότι εάν δεν έχουμε καθυστέρηση θα είμαστε στο ξενοδοχείο γύρω στις 11.30.

Check in και σκεφτόμαστε να οργανώσουμε ένα ελαφρύ pasta και salad lunch πριν ξεκινήσουμε την ξενάγηση: ένα περπάτημα-αναγνώριση της γειτονιάς του ξενοδοχείου, μίας από της πιο παλιές ιστορικές περιοχές της Ρώμης  και επίσκεψη στα πέριξ μνημεία: Θα δούμε μεταξύ άλλων, την παλαιοχριστιανική βασιλική του San Clemente (υπέργειος ναός,  υπόγεια υποκείμενη  βασιλική,  Μιθραίο και ο τάφος του Αγ Κυρίλλου, αδελφού του Μεθoδίου, Θεσσαλονικέων μοναχών, λογίων του Βυζαντίου και εκχριστιανιστών των Σλαβικών λαών) και τον περίκεντρο ναό του  Santo Stefano Rotondo.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και προτάσεις με εστιατόρια για το βραδινό.

Μ2, Σάββατο 13 .5. 2022

Αναχώρηση το πρωί με το πούλμαν για την Villa Borghese (Μουσείο,  Γκαλέρια, κτιριακά συγκροτήματα, κήποι).

Ελεύθερος χρόνος για ένα μεσημεριανό σνακ, και αμέσως μετά, επίσκεψη στο συγκρότημα του San Pietro in Montorio στον παρακείμενο λόφο Gianicolo. Θα επισκεφθούμε τη Fontanone, την Basilica di San Pietro in Montorio, τη Βασιλική Ακαδημία της Ισπανίας, το Tempietto di Bramante, -επιτομή της Αναγεννησιακής Αρχιτεκτονικής, το μνημείο των πεσόντων με  μικρό ευχάριστο  περίπατο ανάμεσα στα εν λόγω μνημεία και την πανοραμική θέα της Ρώμης να μας πλαισιώνει. Τα άνετα σκαλοπάτια στο τέλος του περιπάτου, θα μας οδηγήσουν στο περιβόητο Trastevere. Από εκεί, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο με το πούλμαν.  

Δείπνο ελεύθερο με προτάσεις.

M3, Κυριακή 14.5.2022

Ημέρα αφιερωμένη στην εξοχική Ρώμη και στο Tivoli. Θα δούμε την Villa d’Este και την Villa Adriana και θα περπατήσουμε στη πόλη, ανάμεσα στα μνημεία και τους κήπους.

Θα σταματήσουμε για ένα ελαφρύ μεσημεριανό και αμέσως μετά, ανάλογα με τον χρόνο που θα έχουμε,  θα επισκεφθούμε το μοναδικό συγκρότημα της Sant’Agnese, όπου και το ιδιαίτερης σημασίας μαυσωλείο της Santa Costanza, κόρης του Μεγάλου Κωνσταντίνου.Όπως  όλοι μάθαμε στα σχολικά μας χρόνια,  αυτή η μοναδική ιστορική προσωπικότητα άλλαξε την ροή του κόσμου με την πολιτική του υπέρ του Χριστιανισμού και την ίδρυση της  χριστιανικής πλέον Νέας Ρώμης- Κωνσταντινούπολης, που θα αναζωογονούσε για 1000 και πλέον χρόνια την  Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία της Ανατολής, ως Βυζάντιο.

See Also

Μ4, Δευτέρα 15.5.2022

Μία μέρα αφιερωμένη σε περίπατο, κοντά στο ξενοδοχείο, στον ευρύτερο ιστορικό χώρο του Foro Boario, ανάμεσα σε μνημεία που καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία της Ρώμης από την Αρχαία και Μεσαιωνική εποχή, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Έτσι, μέσα από αυτά και την αρχιτεκτονικής τους, ξεκινώντας από την Piazza Venezia και καταλήγοντας στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Santa Maria in Cosmedin,  (δια μέσου των οδών Teatro di Marcello, Luigi Petroselli, Piazza Bocca della Verità),  ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με όλες της περιόδους της Αιώνιας Πόλης. Να αναφέρουμε ανάμεσα στα άλλα, το θέατρο του Marcello, τον αρχαίο και μετασκευασμένο αργότερα σε Χριστιανικό ναό του San Nicola in Carcere, την οικία  dei Crescenzi (ένα από λιγοστά εναπομείναντα καθαρά μεσαιωνικά, ιστορικά  κτίσματα της Ρώμης, επισκευασμένο και ενσωματωμένο στο συγκρότημα του Δημοτικού Ληξιαρχείου,  σε εξαιρετικά ενδιαφέρον Deco  αρχιτεκτονικό στυλ της εποχής του  ιταλικού Μεσοπολέμου), τα αρχαία προχριστιανικά τεμένη της  Fortuna Virile ( tempio di Portuno), Tempio di Ercole Vincitore, το Portico  της Οκταβίας στις παρυφές του Εβραίικού γκέτο, την βασιλική του San Giorgio in Velabro, τις μεγαλοαστικές πολυκατοικίες του 1800-1900, την Isola Tiberina .. κλπ.

Η  διαδρομή αφορά τόσο το πρωινό όσο και  το απογευματινό πρόγραμμα της ημέρας.

Μ5, Τρίτη 16.5.2022 Απογευματινή επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το πρωινό, ημέρα ελεύθερη, και για όσους το επιθυμούν προαιρετική οργανωμένη ξενάγηση στις 11.00 στο μοναστηριακό συγκρότημα των Santi  Quattro Coronati, ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη του παλιού κόσμου.

Check out στις 12.00 και αναχώρηση γύρω στις 3.30μμ για το αεροδρόμιο.

Αναχώρηση στις 18.20 με την πτήση Α3655 της Aegean για την Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.15.


© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top