Χάρη στην εικονονική περιήγηση, η Αίγυπτος “άνοιξε” τη Κοιλάδα των Βασιλέων -και μαζί την όρεξη- σε όσους ονειρεύονται ανακαλύψεις και ταξίδια.
Η Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο είναι ως γνωστόν, γεμάτη λαξευμένους τάφους των Φαραώ που συνέβαλαν στη δόξα της Αρχαίας Αιγύπτου. Για σχεδόν 500 χρόνια, από τον 16ο έως και τον 11ου αιώνα π.Χ., αυτή η περιοχή δυτικά του Νείλου υπήρξε ο τόπος ταφής των πιο ισχυρών ανδρών της χώρας. Οι αρχαιολογικές έρευνες συνεχίζουν αδιάληπτα, και μαζί οι νέες ανακαλύψεις αφού οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να ανακαλύπτουν νέους τάφους. Αν και μόνο λίγοι είναι ανοιχτοί στο κοινό, η Αιγυπτιακές Αρχές Τουρισμού κατέστησαν δυνατή την επίσκεψη σ’έναν από αυτούς, χάρη σε μια απίστευτη εικονική περιήγηση.
Ο Ραμσις ΣΤ’ Νεμπμαατρέ-Μεριάμουν υπήρξε ο πέμπτος φαραώ της εικοστής δυναστείας της Αιγύπτου. Κυβέρνησε για οκτώ χρόνια από τα μέσα έως τα τέλη του 12ου αιώνα π.Χ. και μετά το θάνατό του αναπαύθηκε στον τάφο, που οι αρχαιολόγοι αποκαλούν KV9. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ραμσής ΣΤ΄ δεν έφτιαξε αυτόν τον τάφο για τον εαυτό του, αλλά αντίθετα επαναχρησιμοποίησε τον τάφο του ανιψιού του, του Ραμσή Ε’, ο οποίος είχε κυβερνήσει πριν από αυτόν. Βέβαια φρόντισε για κάποιες αλλαγές και ανακαινήσεις χωρίς φυσικά να αλλάξει τη κλάσσική διάταξη που είναι παρόμοια με άλλες της ίδιας εποχής, με μια σειρά από μακριούς διαδρόμους που οδηγούν στον ταφικό θάλαμο.

Ο πρώτος διάδρομος είναι διακοσμημένος με ζωγραφικές-ανάγλυφες παραστάσεις του Ραμσή ΣΤ’ και των Ρα Αραχτή και Όσιρι, δύο θεούς που συνδέονται με τον κάτω κόσμο και τη μετά θάνατον ζωή. Στη πρώτη τους μορφή, οι παραστάσεις αυτές παρουσίαζαν τον Ραμσή Ε΄, αλλά ο Ραμσής ΣΤ΄ τις άλλαξε όταν σφετερίστηκε τον τάφο. Στις επόμενες αίθουσες βλέπουμε σκηνές από διάφορα ταφικά κείμενα που μιλούν για το πέρασμα της ψυχής στον Κάτω Κόσμο πριν οδηγηθούμε στον τελικό ταφικό θάλαμο με την χαρακτηριστική σπασμένη του σαρκοφάγο.
Κάντε ένα απίστευτο βήμα πίσω στο χρόνο και βυθιστείτε στην αρχαία Αίγυπτο χάρη σε αυτή την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση!