Κάθε Παρασκευή, η Nizwa, η αρχαία πρωτεύουσα του Ομάν ζωντανεύει για το εβδομαδιαίο κτηνοτροφικό παζάρι. Οι αγρότες έρχονται από μακριά για να ανταλλάξουν, να πουλήσουν η να αγοράσουν ζώα, σε μια από τις ωραιότερες παραδοσιακές αγορές της Μέσης Ανατολής. Η δεινή ταξιδιώτισσα και φωτογράφος Μαρία Καλογιώργη μας στέλνει τις εικόνες της.

Travels by Travelers Ομάν: το κτηνοτροφικό παζάρι της Nizwa Μέση Ανατολή HOME SLIDER Φωτογραφία Sponsored  παζάρι Ομάν   Επιδιώκω να επισκέπτομαι τις τοπικές αγορές και τα παζάρια όταν βρίσκομαι σε μια ξένη χώρα. Με αυτόν το τρόπο μπορώ να κατανοήσω σε βάθος την τοπική κουλτούρα και τους ανθρώπους. Περπατώντας στο παζάρι των ζώων στην αγορά Nizwa του Ομάν αμέσως ένιωσα σαν να ήμουν μάρτυρας της καθημερινότητας των ανθρώπων. Μπορεί να μην διέθετα κατσίκες προς πώληση, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε από το να μπω στο κέντρο της δράσης και να παρακολουθήσω τις αγοραπωλησίες.

Η Nizwa είναι μια από τις παλαιότερες πόλης του Ομάν καθώς έχει υπάρξει πρωτεύουσα του, κατά τον έκτο και έβδομο αιώνα.  Κέντρο της ισλαμικής τέχνης, του εμπορίου και των τεχνών ήταν διαχρονικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο λιμάνι της Muscat και την ενδοχώρα του Ομάν.

Travels by Travelers Ομάν: το κτηνοτροφικό παζάρι της Nizwa Μέση Ανατολή HOME SLIDER Φωτογραφία Sponsored  παζάρι Ομάν

Είναι νωρίς το πρωί όταν φτάνουμε στη νότια πλευρά του Souq, ένα από τα παλαιότερα και πιο ειδυλλιακά παζάρια στο Ομάν. Κατευθυνόμαστε γρήγορα στο παζάρι των ζώων, όπου οι ντόπιοι έρχονται για να πουλήσουν κυρίως κατσίκες, αγελάδες και πρόβατα. Οι αγοραπωλησίες γίνονται με δημοπρασία. Άνθρωποι και ζώα κινούνται σε ένα φρενήρη ρυθμό καθώς οι πωλητές δεν μπορούν να ελέγξουν πάντα τα ζώα τους. Κάποια από αυτά  προσπαθούν να αποδράσουν σέρνοντας τους ιδιοκτήτες από πίσω τους.

Το παζάρι είναι ένα στρογγυλός  χώρος που επιτρέπει τους πωλητές να οδηγήσουν τα ζώα τους σε μια αργή κυκλική πορεία. Οι αγοραστές κάθονται στη μέση του κύκλου ή και κατά μήκος, φωνάζοντας την προτεινόμενη τιμή. Εάν επιτευχθεί μια συμφωνία, το ζώο μεταφέρεται αμέσως έξω από τον κύκλο.

Travels by Travelers Ομάν: το κτηνοτροφικό παζάρι της Nizwa Μέση Ανατολή HOME SLIDER Φωτογραφία Sponsored  παζάρι Ομάν   Αν βρεθείτε στο Ομάν, το παζάρι των ζώων είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και αυθεντικά γεγονότα που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη χώρα, σαν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Travels by Travelers Ομάν: το κτηνοτροφικό παζάρι της Nizwa Μέση Ανατολή HOME SLIDER Φωτογραφία Sponsored  παζάρι Ομάν   Η Μαρία Καλογιώργη γεννήθηκε στη Καβάλα και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 2004. Αγαπάει κυρίως τη ταξιδιωτική φωτογραφία σε ανεξερεύνητους και παρθένους προορισμούς. Την ευχαριστούμε πολύ για το υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here