Διακοπές μετά μάθησης! Τον ιδανικότερο ταξιδιωτικό συνδυασμό προτείνει η βραβευμένη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή με ένα αξιοζήλευτο workshop φωτορεπορτάζ που οργανώνει 23-31 Ιανουαρίου 2018 στο Ομάν.

Photojournalism workshop in Oman 2917 Photo: Athina Perka

Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι στο άγνωστο Ομάν με συνταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται ένα κοινό πάθος για την ανακάλυψη τόπων και την επαφή με ανθρώπους μέσα από την φωτογραφική κάμερα και το λόγο. Η Μάρω Κουρή εξηγεί:

«Το πρώτο βήμα της φωτογραφικής εξόρμησης γίνεται σε ένα από τα σπουδαιότερα και ομορφότερα τεμένη του κόσμου που ξεπροβάλλει μέσα σε ένα βραχώδες τοπίο, στη Μουσκάτ. Με το φακό μας χανόμαστε μέσα στο Αραβικό σύμπαν. Φωτογραφίζουμε τα έντονα, φευγαλέα βλέμματα, «πιάνουμε» την κατανυκτική ατμόσφαιρα της προσευχής, μα και τις αντιθέσεις που αντιλαμβανόμαστε φωτογραφίζοντας τους επισκέπτες από τη Δύση.

Photojournalism workshop in Oman 2017 Photo: Maro Kouri

Ανεβαίνουμε άγρια τοπία και επιβλητικά βουνά, βρίσκουμε μικρά χωριά και γεωργούς που καλλιεργούν ντόπια, αρωματικά μπαχάρια. Απολαμβάνουμε εικόνες πικνίκ με οικογένειες Ομανών φωτογραφίζοντας καλοντυμένες γυναίκες να καπνίζουν περήφανες ναργιλέ στις όχθες του ποταμού.

Photojournalism workshop in Oman 2017  Photo: Maro Kouri

Φιλοξενούμαστε από βεδουίνους στα τσαντήρια τους, φωτογραφίζουμε την καθημερινότητά τους, στα παζάρια τους, με τις καμήλες τους και το βράδυ γιορτάζουμε μαζί τους. Φωτογραφικό σαφάρι στην απεραντοσύνη της ερήμου και ύπνος κάτω από τα άστρα.

Photojournalism workshop in Oman 2017  Photo: Kostas Papaioannou

Επισκεπτόμαστε ψαροχώρια και παλιά καρνάγια, οάσεις και πρασινογάλανες λίμνες περιτριγυρισμένες από θεόρατα βράχια. Χωριά που διατηρούν ανόθευτη τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της παράδοσης. Θα είμαστε παρόντες με την κάμερα και στο αλισβερίσι που γίνεται στις αγορές μες τις καστροπολιτείες, αποτυπώνοντας το μοναδικό πάντρεμα του λαϊκού στοιχείου με την αρχοντιά.

Πώς συνδεόμαστε μέσα από την Τέχνη της φωτογραφίας και το ρεπορτάζ με τον άγνωστο πολιτισμό, τη διαφορετική νοοτροπία  και το πρωτόγνωρο τοπίο; Η απάντηση δίνεται στον καθένα βιωματικά στo πλαίσιo αυτού του σεμιναρίου.»

Η τιμή για το σεμινάριο είναι 400 ευρώ + Φ.Π.Α. Τα εισιτήρια, η διαμονή και τα υπόλοιπα έξοδα αναλαμβάνει ο καθένας μόνος του. Από την οργάνωση προτείνεται να δείτε για εισιτήρια εδώ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μάρω Κουρή στα τηλέφωνα: 6977296831, 6938 040240, 69 6944 782329.

Δηλώστε συμμετοχή στο email: marokouri2@gmail.com ή στο inbox της σελίδας της διοργάνωσης στο Facebook

Author: Travelers Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here