Now Reading
All inclusive ταξίδι αποτοξίνωσης στη Σρι Λάνκα: Συνδυάζοντας τον τουρισμό με την Τέχνη της ευζωίας

All inclusive ταξίδι αποτοξίνωσης στη Σρι Λάνκα: Συνδυάζοντας τον τουρισμό με την Τέχνη της ευζωίας

+18
View Gallery

Στις 30 Μαρτίου, μια επίλεκτη ομάδα ξεκινά για ένα μαγευτικό δεκαήμερο ταξίδι στη Σρι Λάνκα. Η ιδιαιτερότητά του, ότι συνδυάζει τον εξωτικό προορισμό με την ευζωία.

Το ταξίδι που σχεδιάστηκε για να εντρυφήσουν οι συμμετέχοντες  στις αρχές της αγιουβέρδα αλλά και να εκτιμήσουν τα ευεργετικά της οφέλη ώστε να την εντάξουν στη καθημερινότητά τους, υπογράφει ο χαρισματικός δάσκαλος Yoga, διαλογισμού και holistic wellness coach  Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης

Το ταξίδι που σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια ο Κωνσταντίνος, εστιάζει στην εφαρμογή των αρχών της αγιουβέρδα με στόχο τη δημιουργία ευεξίας και αρμονίας στον οργανισμό. Πρωί και απόγευμα συμμετέχουμε στα μαθήματα γιόγκα όπως και στις “φιλοσοφικές συναντήσεις” με θέμα τις αρχές της αγιουβέρδα, που θα μας προσφέρουν τα χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να τις εφαρμόσουμε στη καθημερινότητα μας.

Σε όλα τα ξενοδοχεία/κέντρα και αφού πρώτα αναγνωριστούν οι προσωπικοί μας τύπος και ρυθμός σε σχέση με την αγιουβέρδα, θα υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες, εξειδικευμένα μασάζ και (για όποιον το επιθυμεί) ειδική διατροφή.

Η Σρι Λάνκα

Ένα νησί που θυμίζει δάκρυ, νότια της Ινδίας, η Κεϋλάνη όπως λεγόταν παλιά, ήταν από τους πλέον σημαντικούς εμπορικούς σταθμούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής, παίζοντας σημαντικό ρόλο στον Δρόμο του Μεταξιού. Οι ατελείωτες παραλίες της, οι αρχαίες πόλεις Anuradhapura, Polonnaruwa και Sigiriya, τα τρία διαμάντια του στέμματος, η συναρπαστική ενδοχώρα με τις ατέλειωτες φυτείες τσαγιών και οι πάντα χαμογελαστοί κάτοικοι συνθέτουν έναν ανερχόμενο εξωτικό προορισμό με ιδιαίτερη ιστορία. Είναι το μέρος όπου, σύμφωνα με τις δοξασίες, διαδραματίζεται η Ramayana, το επικό σανσκριτικό ινδουιστικό ποίημα, που ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να ακολουθήσει μέσα σε βουνά, ναούς χαμένους στη ζούγκλα και θερμές πηγές. Από το 1983, η Σρι Λάνκα σπαραζόταν από έναν παράλογο εμφύλιο πόλεμο, με χιλιάδες νεκρούς. Μετά όμως από 26 χρόνια, το 2009, οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών Ταμίλ (που διεκδικούσαν την αυτονομία του βορειοανατολικού τμήματος) και της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού τερματίστηκαν. Σήμερα, το γαλήνιο νησί του Ινδικού -που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ινδίας και το σχήμα του θυμίζει δάκρυ, εξ ου και το προσωνύμιο ‘Δάκρυ της Ινδίας’- είναι και πάλι ένας ασφαλής προορισμός για τους ταξιδιώτες.

Το πρόγραμμα

1η μέρα – 30/03/18: Αθήνα – Κολόμπο

Αναχώρηση από το διεθνές αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Σρι Λάνκα.

2η μέρα – 31/03/18: Κολόμπο-Ορφανοτροφείο Ελεφάντων Πιναουέλα-Σιγκιρίγια

Άφιξη στο Κολόμπο και αναχώρηση για Σιγκιρίγια. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στο ορφανοτροφείο ελεφάντων στην Πιναουέλα (2 ώρες περίπου απόσταση από Κολόμπο) όπου με περισσή φροντίδα 50 εθελοντές φροντίζουν, περιθάλπουν και προστατεύουν τα συμπαθέστατα αυτά παχύδερμα θηλαστικά. Αν μέχρι τώρα ήταν γνωστά μόνο τα νεκροταφεία ελεφάντων σε απόσταση 80 χλμ. από τη πρωτεύουσα Κολόμπο του νησιού, λειτουργεί από το 1975 ορφανοτροφείο, θεραπευτήριο και οίκος ευγηρίας άγριων Ασιατικών ελεφάντων, υπό την αιγίδα ιδιωτικής φιλοζωικής οργάνωσης. Σκοπός του ιδρύματος είναι παροχή φροντίδας, τροφής, καταλύματος και προστασίας σε πολλά από τα παρατημένα ορφανά και τραυματισμένα ελεφαντάκια που βρέθηκαν στην άγρια ζούγκλα. Οι εξημερωμένοι ελέφαντες που μεγαλώνουν εκεί σε σπάνια για το είδος τους θαλπωρή και άνεση πριν απελευθερωθούν ή πωληθούν, σε μια ασυνήθιστη διαδικασία για τον ευαίσθητο γίγαντα του ζωικού βασιλείου, αναπαράγονται σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο πριν συνεχίσουμε οδικώς για Σιγκιρίγια (περίπου 2 – 2 ½ ώρες από Πιναουέλα), άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η μέρα – 01/04/18: Σιγκιρίγια-Πολοναρούα-Σιγκιρίγια

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Πολοναρούα (περίπου 1 – 1 ½ ώρα οδήγησης), έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα που άκμασε μεταξύ του 11ου και 13ου αιώνα ιδιαίτερα υπό τη βασιλεία του Parakramabahu και που έχει συμπεριληφθεί στους καταλόγους των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Ο τεραστίων διαστάσεων αποταμιευτήρας νερού τον οποίο δικαιωματικά αποκαλούσαν ως ‘θάλασσα’ μας αποδεικνύει τα κατασκευαστικά επιτεύγματα εκείνης της περιόδου. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης, των ναών και του παλατιού μαρτυρούν επίσης το μέγεθος της καλλιτεχνικής ακμής της εποχής. Θα δούμε ανάμεσα σε άλλα, τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων καθώς και την αίθουσα ακροάσεων ενώ στον πέτρινο ναό Gal Viharaya θα θαυμάσουμε τα τέσσερα-κολοσσιαίων διαστάσεων- σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα που τον αναπαριστούν σε όρθια, καθιστή και ξαπλωτή στάση αντανακλώντας την ειρήνη, την γαλήνη και την ήρεμη δύναμη στο πρόσωπό του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα – 02/04/18: Σιγκιρίγια

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον βράχο-φρούριο της Σιγκιρίγια (20’ – 30’ απόσταση). Η εντυπωσιακή ακρόπολη Sigiriya (Lion Rock Citadel) χτίστηκε από τον βασιλιά Kashyapa (5ο μ. Χ. αιώνα) πάνω σ’ έναν γιγάντιο, απομονωμένο βράχο ύψους 200 μέτρων. Στην κορυφή του δεσπόζει ακρόπολη με πύλες, τάφρους και προμαχώνες, ενώ μέσα σ’ αυτή θα δείτε τα καλοδιατηρημένα ερείπια μιας πόλης με εκτενείς κήπους, υδρόβιους και αναρριχητικούς.

Στη μέση περίπου της ανάβασή μας σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, τα περίφημα ‘Θεϊκά Κορίτσια’, οι 21 τοιχογραφίες με τις γυμνόστηθες παρθένες, που αποτελούν σημείο αναφοράς της αρχαίας ακρόπολης. Από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες, θα μας εντυπωσιάσουν με την τεχνοτροπία τους καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Απολαμβάνουμε τη θέα από τον πρώτο εξώστη, τολμάμε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά ή προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα ποιήματα που έχουν σκαλίσει οι ‘κρυφοί’ θαυμαστές των τοιχογραφιών στον βράχο και που αποτελούν τα πρώτα αρχαία κείμενα της Σινχαλέζικης γλώσσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα – 03/04/18 : Σιγκιρίγια-Ντάμπουλα-Σιγκιρίγια

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την σημερινή μας ξενάγηση. Πέντε σπηλιές στην περιοχή Dambulla, με νωπογραφίες του 15ου αιώνα στους τοίχους και τις οροφές, έχουν μετατραπεί σε τόπο θρησκευτικής λατρείας των Βουδιστών (Golden Dambulla Rock Temple).Σε μια από τις σπηλιές υπάρχει λαξεμένο πάνω στον βράχο το άγαλμα του ‘Ξαπλωμένου Βούδα’ μήκους 14 μέτρων, ενώ στη μεγαλύτερη σπηλιά δεσπόζουν 150 αγάλματα φυσικού μεγέθους διαφόρων θεοτήτων.

Πιστεύεται ότι αυτές οι ναοί χτίστηκαν από το βασιλιά Valagambahu τον 1ο αιώνα π.Χ. Όταν Ταμίλ επιδρομείς επιτέθηκαν στο βασίλειο της Valagambahu και νίκησαν το στρατό του, δεν είχε άλλη επιλογή από το να βρει καταφύγιο στις σπηλιές Ντάμπουλα. Για σχεδόν 14 χρόνια, αυτά τα σπήλαια υπηρέτησαν ως το σπίτι του βασιλιά και όταν Valagambahu ανέκτησε και πάλι την εξουσία, έφτιαξε αυτούς τους ναούς, ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης του. Οι σπηλιές στην Dambulla έχουν χαρακτηριστεί πλέον Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1991 και θεωρούνται από τους σπουδαιότερους βουδιστικούς μοναστικούς τόπους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα – 04/04/18 : Σιγκιρίγια-Ματάλε-Κάντυ (3 ώρες οδήγησης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς προς Κάντυ κάνοντας στάση σε φυτεία μπαχαρικών στο Ματάλε για να εντρυφήσουμε στον τρόπο καλλιέργειας και επεξεργασίας των ξακουστών για την ποιότητά τους μπαχαρικών της χώρας. Η γλυκιά κανέλλα, το δυνατό γαρύφαλλο, ο μεθυστικός κάρδαμος, το πικάντικο πιπέρι και μια πληθώρα άλλων θα μας χαρίσουν αυθεντικές μυρωδιές και ασύγκριτες γεύσεις.

Άφιξη στην Kandy και περιήγηση στην τελευταία πρωτεύουσα των βασιλιάδων της Σρι Λάνκα. Κτισμένη σε υψόμετρο 488 μέτρων, μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με φυτείες τσαγιού, θεωρείται η πρωτεύουσα των υψιπέδων. Καρδιά της πόλης -που προσφέρει στέγη σε περισσότερους από 100.000 κατοίκους- είναι η τεχνητή λίμνη Kandy, την οποία κατασκεύασε το 1798 ο βασιλιάς Sri Wickrama Rajasinghe. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στην πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και να γνωρίσουμε την μουσική κουλτούρα της χώρας πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Βραδινό γεύμα και διανυκτέρευση.

7η μέρα – 05/04/18: Κάντυ-Γκάλε-Ιντουρούα (συνολικός χρόνος οδήγησης 4-5 ώρες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο της Σρι Λάνκα, το ναό Dalada Maligawa (ο Ναός του Δοντιού) που θα επισκεφθούμε. Στο εσωτερικό του ναού, που κτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, φυλάσσεται το ιερό δόντι του Βούδα. Σύμφωνα με τη τοπική παράδοση, το θεϊκό λείψανο βρέθηκε στη Σρι Λάνκα το 400 μ.Χ., κρυμμένο στα μαλλιά μιας πριγκίπισσας.

See Also

Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1687-1707 από βασιλείς της Κάντυ, και εκεί φυλάσσεται το δόντι, το οποίο δεν θα δούμε γυμνό αφού είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα μικρό χρυσό κάλυμμα που το περικλείει ένα μεγαλύτερο και αυτό με τη σειρά του κάποιο άλλο μεγαλύτερο και ούτω καθ’ εξής. Συνεχίζουμε με για την ξενάγηση της Κάντυ. Ένα πολιτιστικό κέντρο όπου συναντώνται παλαιά έθιμα, τέχνες και χειροτεχνήματα. Η πόλη είναι φημισμένη για τα ασημικά, πολύτιμους λίθους και αριστουργήματα σε ξύλο και μπρούτζο. Θα επισκεφθούμε τη λίμνη, το κέντρο τεχνών καθώς και εργαστήριο πολύτιμων λίθων που προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για αγορές σε κοσμήματα, ενώ περιμετρικά της λίμνης βρίσκονται καταστήματα στα οποία κανείς μπορεί να βρει κεραμικά, εργόχειρα και αντίκες. Στη συνέχεια αναχώρηση για την παραλιακή πόλη-στρατηγικό λιμάνι Γκάλε.

Καθ’ οδόν στάση στο μνημείο θυμάτων του τσουνάμι που έπληξε όλη την νοτιοανατολική Σρι Λάνκα. Άφιξη στο Γκάλε και ξενάγηση πόλης. Κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς παρέχοντας ανεφοδιασμό στα πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια ανάμεσα στην ανατολή και τον δυτικό κόσμο. Το έντονο αποικιοκρατικό της χρώμα συμπληρώνει η εικόνα των ντόπιων που ανεβασμένοι πάνω σε καλάμια πάνω στην παραλία εξασκούν τον πατροπαράδοτο τρόπο ψαρέματος. Συνεχίζουμε οδικώς προς το παραλιακό θέρετρο Ιντουρούα. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

8η μέρα – 06/04/18: Ιντουρούα (χαλάρωση στο παραλιακό θέρετρο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να τον απολαύσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Το βράδυ, συγκέντρωση στο εστιατόριο για το βραδινό γεύμα. Διανυκτέρευση.

9η μέρα – 07/04/18: Ιντουρούα (χαλάρωση στο παραλιακό θέρετρο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε την παραλία, μπάνιο στον Ινδικό Ωκεανό (προσοχή, τα ρεύματα είναι μεγάλα και τα νερά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Μεσογείου). Υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής-σαφάρι φάλαινας ή/και δελφινιών (παρακολούθηση στο φυσικό τους περιβάλλον). Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα – 08/04/18: Ιντουρούα-Κολόμπο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος μέχρι την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κολόμπο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

11η μέρα – 09/01/18: Κολόμπο-Αθήνα

Αναχώρηση πολύ πρωί από το αεροδρόμιο του Κολόμπο. Άφιξη σε ενδιάμεσο σταθμό και μετεπιβίβαση στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Τα πρακτικά

Όπως σε όλα τα retreats ανά τον κόσμο που οργανώνει με τα υψηλότερα πρότυπα ο Κωνσταντίνος, το ταξίδι είναι all inclusive: Όλες οι πτήσεις, η διαμονή σε θέρετρα 5 αστέρων, οι ιδιωτικές μεταφορές, τα γεύματα, οι εκδρομές και οι επισκέψεις στα αξιοθέατα εντάσσονται στη (λογικότατη) τιμή των 2.280 €.

Οι ενδιαφερόμενοι, προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή στο register@konstantinosc.com

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top