Τούρκοι οδοκαθαριστές στη Τσανκάγια στην επαρχία της Άγκυρας, δημιουργούν μια ολόκληρη βιβλιοθήκη από βιβλία που βρήκαν στα σκουπίδια!

Travels by Travelers Θησαυροί στα σκουπίδια Ασία Νέα  Ανακύκλωση Άγκυρα Τσανκάγια Τουρκία Φαναράκια   Οι οδοκαθαριστές της Τσανκάγια, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν από τα πεταμένα βιβλία που μάζευαν, μία βιβλιοθήκη. Αφού συνέλεξαν περίπου 5.000 χιλιάδες τίτλους, η διεύθυνση σκουπιδιών της περιοχής και ο ίδιος ο δήμαρχος τους υποστήριξε, προσφέροντας τους ένα άδειο εργοστάσιο παραγωγής τούβλων για να στεγάσει την ιδέα τους. Travels by Travelers Θησαυροί στα σκουπίδια Ασία Νέα  Ανακύκλωση Άγκυρα Τσανκάγια Τουρκία Φαναράκια   Σε πρώτη φάση η βιβλιοθήκη απευθυνόταν στους υπαλλήλους του δήμου και τις οικογένειές τους, όμως το ενδιαφέρον μεγάλωσε και τώρα η  νέα δημόσια βιβλιοθήκη έγινε δανειστική και απέκτησε δικούς της υπαλλήλους. Είναι ανοικτή σε όλους, και πρώτα σε σχολεία της ενδοχώρας,  με τους πολίτες να προσφέρουν πλέον και δικά τους βιβλία ενθουσιασμένοι με την προοπτική και τη σπουδαιότητα του έργου.

Σε μόλις 8 μήνες, η βιβλιοθήκη μπορεί να υπερηφανεύεται για 6000 βιβλία και 17 κατηγορίες μεταξύ των οποίων λογοτεχνία, ιστορία και πολιτική. Διαθέτει και ένα παιδικό τμήμα με βιβλία στα αγγλικά και γαλλικά, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ξένη γλώσσα.

Travels by Travelers Θησαυροί στα σκουπίδια Ασία Νέα  Ανακύκλωση Άγκυρα Τσανκάγια Τουρκία Φαναράκια

Οι δε οδοκαθαριστές, σε οίστρο δημιουργικότητας, έφτιαξαν και ένα μουσικό συγκρότημα, το «To γκρουπ κονσέρβα» (ή τενεκεδάκι) μετατρέποντας ανακυκλωμένα αντικείμενα και σκουπιδοτενεκέδες σε μουσικά όργανα! Άντε και στα δικά μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here