Θησαυροί στα σκουπίδια

Τούρκοι οδοκαθαριστές στη Τσανκάγια στην επαρχία της Άγκυρας, δημιουργούν μια ολόκληρη βιβλιοθήκη από βιβλία που βρήκαν στα σκουπίδια!

Οι οδοκαθαριστές της Τσανκάγια, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν από τα πεταμένα βιβλία που μάζευαν, μία βιβλιοθήκη. Αφού συνέλεξαν περίπου 5.000 χιλιάδες τίτλους, η διεύθυνση σκουπιδιών της περιοχής και ο ίδιος ο δήμαρχος τους υποστήριξε, προσφέροντας τους ένα άδειο εργοστάσιο παραγωγής τούβλων για να στεγάσει την ιδέα τους.

Σε πρώτη φάση η βιβλιοθήκη απευθυνόταν στους υπαλλήλους του δήμου και τις οικογένειές τους, όμως το ενδιαφέρον μεγάλωσε και τώρα η  νέα δημόσια βιβλιοθήκη έγινε δανειστική και απέκτησε δικούς της υπαλλήλους. Είναι ανοικτή σε όλους, και πρώτα σε σχολεία της ενδοχώρας,  με τους πολίτες να προσφέρουν πλέον και δικά τους βιβλία ενθουσιασμένοι με την προοπτική και τη σπουδαιότητα του έργου.

Turkish Garbage Collection Library

These Turkish garbage collectors have created a library entirely out of discarded books. ??

See Also

Δημοσιεύτηκε από SBS News στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Σε μόλις 8 μήνες, η βιβλιοθήκη μπορεί να υπερηφανεύεται για 6000 βιβλία και 17 κατηγορίες μεταξύ των οποίων λογοτεχνία, ιστορία και πολιτική. Διαθέτει και ένα παιδικό τμήμα με βιβλία στα αγγλικά και γαλλικά, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ξένη γλώσσα.

Οι δε οδοκαθαριστές, σε οίστρο δημιουργικότητας, έφτιαξαν και ένα μουσικό συγκρότημα, το «To γκρουπ κονσέρβα” (ή τενεκεδάκι) μετατρέποντας ανακυκλωμένα αντικείμενα και σκουπιδοτενεκέδες σε μουσικά όργανα! Άντε και στα δικά μας!

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top