Now Reading
Μάλτα, το νησί των Ιπποτών και των καταδύσεων.

Μάλτα, το νησί των Ιπποτών και των καταδύσεων.

+29
View Gallery

“Mία φορά ίσον καμία για το μικρό αλλά θαυματουργό Μαλτέζικο αρχιπέλαγος”, είναι το συμπέρασμα μιας ομάδας φίλων, εραστών των βυθών που καταγοητεύονται από το μικρό νησιωτικό κράτος της Μάλτας, στη καρδιά της Μεσογείου.

Ο γνωστός για τις υπέροχες εικόνες του υποβρύχιος φωτογράφος Γιώργος Ρηγούτσος και η φιλόλογος Τζένη Καπετάνιου μας μεταφέρουν την εμπειρία ενώ ο Δημήτρης Ξανθούλης μας “προικίζει” με τις καλύτερες διευθύνσεις.

Μία μικρή εισαγωγή στο πολυπολιτισμικό νησιωτικό κράτος της Μάλτας

Αν κάτι σου κάνει εντύπωση στη Μάλτα, είναι το πως ένα τόσο μικρό κράτος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τόσο μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, καταδυτικό ή μη. Η έκτασή της είναι 320 τετραγωνικά χιλιόμετρα μαζί με τα νησάκια Γκότζο και Κομίνο (που αποτελούν το Μαλτέζικο «αρχιπέλαγος»), δηλαδή όσο η Νάξος, ενώ το συνολικό μήκος των ακτών της φτάνει τα 136  χιλιόμετρα.

Με πληθυσμό 350000 κατοίκους, κυριολεκτικά είναι σαν μια «πόλη-κράτος» με μια χιλιόχρονη ιστορία που φτάνει ως τα βάθη της προϊστορίας αφού τα πρώτα δείγματα ανθρώπινου πολιτισμού ανάγονται στο 4000 π.Χ., με τους πρώτους κατοίκους της να έρχονται από τη γειτονική Σικελία, ίσως σε αναζήτηση νέων εδαφών για καλλιέργεια.

Οι σύγχρονοι Μαλτέζοι είναι το αποτέλεσμα ενός μείγματος φυλών κυρίως Φοινίκων, Λατίνων, Ελλήνων και Αράβων που στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας του νησιού εποίκισαν ή κατέκτησαν το νησί, φέρνοντας ο καθένας και τα πολιτισμικά του χαρακτηριστικά. Έτσι η γλώσσα των μαλτέζων σήμερα κατατάσσεται στις σημιτικές γλώσσες με αρκετές λατινικές και αγγλοσαξονικές προσμίξεις, μιας και το νησί πέρασε και από γαλλική και αγγλική κατοχή στους πρόσφατους αιώνες και μάλιστα κέρδισε την πλήρη ανεξαρτησία του από το αγγλικό στέμμα  το 1976! Ακόμα και σήμερα είναι εμφανέστατα τα κατάλοιπα της μακρόχρονης Αγγλικής παρουσίας, όπως μαρτυρούν οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι που θυμίζουν Λονδίνο και το οδήγημα στα αριστερά.

Κορυφαίο σημείο αναφοράς στην ιστορία του νησιού αποτελεί  μέχρι σήμερα η πολιορκία του 1565 από τους Οθωμανούς, οι οποίοι αποκρούσθηκαν ηρωικά από τους ολιγάριθμους ιππότες, τους Ισπανούς και Ιταλούς λεγεωνάριους και τον λαό της Μάλτας. Αν και αριθμητικά οι Οθωμανοί υπερτερούσαν σε δυνάμεις και αρχικά φάνηκε πως τίποτε δεν θα τους σταματούσε στην προέλασή τους προς τη Σικελία και τη Νότια Ευρώπη, η «Μεγάλη Πολιορκία» -όπως ακόμα ονομάζεται από τους Μαλτέζους- είχε αίσιο τέλος, με τη Μάλτα να σώζει όχι μόνο τα εδάφη της από την οθωμανική κατάκτηση αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακόμα και σήμερα τα φρούρια του Σαν Έλμο, τα ιπποτικά κτίρια της Βαλέττα και οι οχυρώσεις των λιμανιών της Σενγκλέα και Μπίργκου, στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες της σπουδαίας αυτής νίκης. Ακόμα και το όνομά της, η Βαλέττα το οφείλει στον Λα Βαλέττ, το μεγάλο Μάγιστρο των ιπποτών και εμπνευστή του τελικού σχεδίου άμυνας και οχύρωσης της πόλης ενάντια στους Οθωμανούς. Κι άλλες δραματικές σελίδες προστέθηκαν πρόσφατα στην ιστορία του νησιού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μιας και η στρατηγική θέση του το έβαλε στο επίκεντρο πολλών ναυμαχιών και αερομαχιών ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη.

Ένα τουριστικό success story

Το επίγειο τουριστικό ενδιαφέρον της Μάλτας συγκεντρώνεται στα  προϊστορικά της μνημεία με ναούς και ογκώδη κτίσματα του 3000 π.Χ., στις χριστιανικές κατακόμβες κατά τη ρωμαϊκή εποχή, στα χωριουδάκια της και στα κάστρα, αλλά κυρίως στο ιπποτικό παρελθόν της αφού μετά την «Μεγάλη Πολιορκία» πολλοί ιππότες του πλούσιου τάγματος του Αγίου Ιωάννη εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο νησί και βελτίωσαν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του καθώς και την οικιστική του ανάπτυξη. Φανερή είναι βέβαια και η Αραβική παρουσία στο νησί για πάνω από 300 χρόνια, κυρίως στην περιοχή Ραμπάτ όπου και η πόλη της Μεντίνα ή «Σιωπηλή Πόλη» όπως λέγεται.

Στο Γκότζο τα απομεινάρια των προϊστορικών μνημειακών κτιρίων αποδεικνύουν την πανάρχαια κατοίκηση του νησιού σε εποχές που χάνονται στο βάθος του χρόνου.

Η Μάλτα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τον τουρισμό της γι’ αυτό και τα ιστορικά κτίριά της και τα μνημεία της  είναι άριστα διατηρημένα, όπως και πολλές παραδοσιακές τελετές και εορτές- «φιέστες»- που τηρούνται με ευλάβεια αυξάνοντας την επισκεψιμότητα. Οι Μαλτέζοι είναι βαθιά θρησκευόμενοι με το καθολικό δόγμα να κυριαρχεί, και αν βρεθείτε εκεί τη περίοδο του Πάσχα θα απολαύσετε έθιμα φαντασμαγορικά που δεν θα βρείτε αλλού πουθενά. Οι καθεδρικοί ναοί της επίσης έχουν μεγάλο αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό ενδιαφέρον και οι λειτουργίες τους παρακολουθούνται με κατανυκτικότητα από μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Καταδυτικός προορισμός

Το άλλο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο της Μάλτας είναι φυσικά οι ακτές της και οι βυθοί της. Με κύριο χαρακτηριστικό της τις βραχώδεις και  κρημνώδεις ακτογραμμές– οι αμμουδιές της είναι λίγες αλλά πολύ καλά διατηρημένες και πεντακάθαρες- και τις θαλάσσιες σπηλιές της που έχουν αξιοποιηθεί τουριστικά  στο έπακρο -η Μάλτα έχει καταφέρει να συγκεντρώνει μεγάλα πλήθη τουριστών από όλη τη γη.

Εδώ φημολογείται ότι είναι και η περίφημη σπηλιά της Καλυψούς όπου κρατήθηκε για χρόνια αιχμάλωτος της θεάς ο Οδυσσέας κατά την περιπετειώδη επιστροφή του στην Ιθάκη.

Το κομμάτι «καταδυτικός τουρισμός» έχει επίσης προσεχθεί ιδιαίτερα στη Μάλτα και η πολιτική που ακολουθήθηκε εδώ και δεκαετίες στον τομέα αυτό από το επίσημο κράτος χαρακτηρίστηκε κυρίως από ευελιξία και αποδοτικότητα, (δυστυχώς το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει  στη δική μας χώρα που ακόμα δεν θέλει να δει την προοπτική του καταδυτικού τουρισμού σαν τη χρυσή ευκαιρία των θαλασσών μας).

Αυτό έχει αποφέρει στο Μαλτέζικο κρατίδιο σημαντικά κέρδη από τη μία και έχει συμβάλει κατά πολύ από την άλλη, στη καθαρότητα των ακτών και των βυθών του που διατηρούν τη μεσογειακή βιοποικιλότητά τους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Εδώ απαντώνται μέδουσες, ροφοί, μελανούρια, χταπόδια, λούτσοι, μαγιάτικα, κοράλια, σπόγγοι, ανεμώνες, αρθρόποδα και άλλα πολλά θαλάσσια είδη της Μεσογείου σε ικανοποιητικούς αριθμούς.

Τοκράτος της Μάλτας έβαλε τα δυνατά του ώστε να γίνουν οι βυθοί ελκυστικοί και προσεγγίσιμοι από τους «δύτες-τουρίστες» με το να πραγματοποιούνται  κατά καιρούς οργανωμένες βυθίσεις άχρηστων πλέον πλοίων σε ρηχά βάθη και κοντά στην ακτή τα οποία μετατρέπονται σε ύφαλους υποβρύχιας ζωής σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε καταδυτικούς προορισμούς. Οι ίδιες οι βυθίσεις δε, μετατρέπονται σε ιδιαίτερες «τελετές» και προκαλούν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Ακόμα και αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας έχουν βυθίσει οι Μαλτέζοι αποδεικνύοντας έτσι από τη μια το πόσο θρησκευόμενοι είναι αλλά και το πόσο ξέρουν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα όσα διαθέτει το μικρό νησί–κράτος τους, για να αποκομίσουν το μεγαλύτερο κέρδος, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό. Οι ναυμαχίες και αερομαχίες των δύο παγκόσμιων πολέμων του 20ου αιώνα, επίσης «χάρισαν» στους βυθούς της Μάλτας πολλά ναυάγια υποβρυχίων, αντιτορπιλικών πλοίων και βομβαρδιστικών αεροσκαφών π.χ. τύπου Blenheim, μερικά από τα οποία είναι σε επισκέψιμα βάθη, όπως για παράδειγμα τα HMS Helespont και HMS Maori μέσα στο λιμάνι της Βαλέττα. Το νησί είναι γεμάτο καταδυτικά κέντρα που πάνε παντού και τα οποία διαθέτουν εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό που καλύπτει όλων των ειδών τις βουτιές, από τις πιο απαιτητικές ως τις βουτιές «γνωριμίας» για όσους δεν έχουν ήδη εκπαιδευθεί. Στα περισσότερα καταδυτικά σημεία όπου η προσέγγιση γίνεται από την ακτή, έχουν κατασκευασθεί ειδικές ράμπες που κάνουν την είσοδο και έξοδο από το νερό ευκολότερη  και ασφαλέστερη.

Τα φωτογενή ναυάγια

Τα ναυάγια και γενικά όλοι οι καταδυτικοί προορισμοί της Μάλτας παρουσιάζονται με εκπληκτική ακρίβεια και λεπτομέρεια στους έντυπους καταδυτικούς οδηγούς οι οποίοι έχουν και σχεδιαγράμματα καθώς και προτεινόμενες υποβρύχιες διαδρομές προσέγγισης και υποβρύχιας περιήγησης των ναυαγίων και των άλλων καταδυτικών περιοχών.

Καταδυτικός οδηγός του ναυαγίου Patrol boat Ρ 29

Παρόλα αυτά βέβαια η οργάνωση των βουτιών σας με τη βοήθεια ενός καταδυτικού κέντρου μπορεί να ανεβάζει κάπως το κόστος αλλά σίγουρα σας κάνει να κερδίζετε σε χρόνο και άνεση. Εμείς προτιμήσαμε αυτό τον τρόπο και τον συνιστούμε. Έτσι κατά την σύντομη παραμονή μας στο νησί -τελικά αποδείχτηκε πως επτά  μέρες δεν είναι αρκετές-  επισκεφθήκαμε τρία ναυάγια και ένα υποβρύχιο σπήλαιο. Πιο συγκεκριμένα:

Ναυάγιο Rozi

Πρόκειται για ένα ρυμουλκό αγγλικής κατασκευής του 1958 το οποίο έχει μήκος 30 μέτρα  και πουλήθηκε το 1981 στη Μάλτα όπου και «εργάσθηκε» μέχρι το 1992. Τότε βυθίστηκε στο ακρωτήριο Cirkewwa  με σκοπό να γίνει τεχνητός ύφαλος για επισκέψεις τουριστών με μικρό υποβρύχιο.

Το ναυάγιο « Rozzi» αναπαύεται ήρεμα στον μαλτέζικο βυθό και μοιάζει να περιμένει την επίσκεψή των δυτών.

Αν και οι επισκέψεις με υποβρύχιο έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια, έχουν επάξια αντικατασταθεί από τους δύτες που βουτούν συχνά στο ναυάγιο αυτό. Σε απόσταση 130 μέτρων  δυτικά από το φάρο της περιοχής και σε βάθος 34 μέτρων,  η Rozi  «κάθεται» άνετα στον πυθμένα και δέχεται αδιαμαρτύρητα τους υποβρύχιους επισκέπτες που βολτάρουν πάνω της θαυμάζοντας  την πλούσια υποβρύχια ζωή που φιλοξενείται στις κοιλότητές της θεωρώντας την «σπίτι» της. Όλο το πλοίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ  ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν  η γέφυρα, η καρίνα του πλοίου και η άγκυρά του που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα . Ο βυθός είναι αμμώδης και μαζί με τη διαύγεια των νερών κάνουν τη Rozi ιδιαίτερα ελκυστικό φωτογραφικό «μοντέλο». Εδώ συναντήσαμε πολλών ειδών μικρά και μεσαία ψάρια αλλά κυρίως εκπλαγήκαμε ευχάριστα από τους ήμερους ροφούς  που μας πλησίαζαν άφοβοι, αφού το μέρος είναι θαλάσσιο πάρκο και δεν ψαρεύεται εδώ και χρόνια. Αυτό ισχύει και για πολλά άλλα σημεία της Μάλτας, αφού έγινε πεποίθηση στους κατοίκους του νησιού ότι ο καταδυτικός τουρισμός αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη από το συνεχές και  ανελέητο κυνήγι των ψαριών που θα οδηγούσε τα νερά τους γρήγορα σε εξάντληση του ζωικού τους πλούτου.

Ναυάγιο Patrol boat Ρ 29

Στην ίδια περιοχή της Cirkewwa , που είναι από τις δημοφιλέστερες καταδυτικές περιοχές, βρίσκεται σε βάθος 38 μέτρων το περιπολικό αυτό πλοίο τύπου Κόνδορα, ανατολικογερμανικής κατασκευής του 1960, με μήκος 52 μέτρα και βάρος 360 τόνων.

Αρχικά ήταν ναρκαλιευτικό αλλά συνέχισε την καριέρα του ως συνοδευτικό αλιευτικών στόλων, ως διασωστικό και εξερευνητικό σκάφος καθώς και ως εκπαιδευτικό του πολεμικού ναυτικού της Μάλτας η οποία το ενέταξε στον στόλο της το 1997. Το 2005 αποκτήθηκε από τις τουριστικές αρχές της Μάλτας οι οποίες αφού το «καθάρισαν» από τα τοξικά του κομμάτια, το βύθισαν τον Αύγουστο του 2007 με σκοπό να γίνει καταδυτικός προορισμός. Η γέφυρα και το κεντρικό κατάρτι του είναι στα 18 μέτρα βάθος και στα μισά της διαδρομής προς το σκάφος βρίσκεται μία πλάκα από τσιμέντο σε ανάμνηση ενός Βρετανού δύτη με το όνομα Frank Pembridge- άλλη μία έκπληξη για εμάς της Μαλτέζικης καταδυτικής νοοτροπίας που δεν παραλείπει να αποδώσει τις δέουσες  τιμές στον άνθρωπο που αποδείχτηκε «ο τοπικός Κουστώ», αφού ο δύτης αυτός πήρε μέρος σε πολλές έρευνες στο βυθό της Μάλτας ήδη από το 1958 ως και το 2006 όταν και απεβίωσε.

Εδώ συναντήσαμε ένα μεγάλο κοπάδι από μαγιάτικα αλλά και το ιστίο του πλοίου μας χάρισε επιβλητικές φωτογραφικές σιλουέτες. Η πρόσβαση γίνεται άνετα και εύκολα από την ακτή με ράμπα που φτάνει ως τη θάλασσα. Η κατάδυση είναι τεχνική γιατί το βάθος του πλοίου φτάνει τα 40μέτρα αλλά  με την κατάλληλη προετοιμασία και προσοχή όπως πάντα,  είναι μια βουτιά που σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Ναυάγιο Imperial Eagle

Το πλοίο με το επιβλητικό αυτό όνομα -« αυτοκρατορικός αετός»- κατασκευάστηκε το 1938 στο Sunderland της Αγγλίας και ήταν μήκους 45 μέτρων και βάρους 257 τόνων.

Αρχικά λεγόταν New Royal Lady και ήταν μεταγωγικό, ενώ χρησιμοποιήθηκε και από το αμερικάνικο ναυτικό στον πόλεμο ως αμυντικό σκάφος. Ξαναγύρισε το 1947 στο Λονδίνο όπου και έπλεε τον Τάμεση. Το 1957 αγοράστηκε από Μαλτέζικη εταιρία και τροποποιήθηκε έτσι ώστε να μεταφέρει 70 επιβάτες και 10 αυτοκίνητα. Τότε και πήρε το τελικό του όνομα με το οποίο εκτελούσε δρομολόγια ανάμεσα στο νησάκι Γκότζο και τη Μάλτα  ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 οπότε και έγινε εμπορικό.

Στις 19 Ιουλίου 1999 ρυμουλκήθηκε 500 μέτρα από την ακτή και βυθίστηκε βορειοανατολικά του σημείου Qawra. Βρίσκεται σε όρθια θέση στο βυθό στα 38 μέτρα . Τα δε τελευταία επίσημα λόγια που συνόδεψαν την «τελετή»  βύθισής του ήταν: « ο αετός προσγειώθηκε».  Το ενδιαφέρον της βουτιάς αυτής κορυφώνεται και από το βυθισμένο άγαλμα του Χριστού σε στάση προσευχής που βρίσκεται  στο ίδιο σημείο και σε κοντινή απόσταση από το ναυάγιο. Πρόκειται για ένα μεγάλο σχετικά άγαλμα που έχει μετατραπεί σε ύφαλο. Το σώμα του Χριστού έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό από κοράλλια και σφουγγάρια όλων των ειδών και τα  ψάρια που πλέουν γύρω του δίνουν την εντύπωση ότι πάνε να αφήσουν στα πόδια του κάποιο τάμα σε αυτό το περίεργο υγρό τους προσκύνημα. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν το βλέπει αλλού εύκολα κανείς .

Το νησάκι Comino

Το νησάκι Comino διαθέτει  εντυπωσιακά σπήλαια και περάσματα μέσα και έξω από το νερό και φυσικά ανεβαίνει κατά πολύ στις προτιμήσεις των δυτών.

Η επόμενη βουτιά έγινε στα σπήλαια στο νησάκι Comino που βρίσκονται στη βόρεια ακτή του, ανατολικά από την περιοχή Ghemieri.  Πρόκειται για μία ρηχή και εύκολη βουτιά με μέγιστο βάθος που δεν ξεπερνά τα 15  μέτρα, σε ένα βυθό που μοιάζει με τυρί γραβιέρα από τις πολλές τρύπες και τις κοιλότητες που διαθέτει και που είναι ορατές και έξω από την επιφάνεια της θάλασσας στις βραχώδεις ακτές του. Αυτό είναι άλλωστε και το στοιχείο που έχει κάνει το Comino διάσημο. Η τοποθεσία είναι επίσης θαλάσσιο πάρκο και καθώς οι κοιλότητες αυτές έχουν μείνει αψάρευτες εδώ και χρόνια καταλαβαίνετε για πόσο πλούσιο βυθό σε υποβρύχια ζωή μιλάμε. Τα χρώματα είναι έντονα, τα είδη των φυτών και των ψαριών ποικίλα και σε συνδυασμό με την άνεση στο χρόνο βυθού που χαρίζει το ρηχό αυτό βάθος και τα διαυγή νερά του, το σημείο αυτό είναι κυριολεκτικά ο παράδεισος του υποβρύχιου φωτογράφου. Συνιστάται η χρήση ευρυγώνιου φακού γιατί τα κοπάδια που προσεγγίζουν τους δύτες είναι πολυπληθή και μαζί με τα γύρω πολύχρωμα φυτικά θέματα συνθέτουν έναν μεγάλο, πολυάριθμο και έντονο φωτογραφικό καμβά.

Αλλά και η μακροφωτογράφηση μπορεί να έχει εδώ την τιμητική της με πολλά είδη του μικρόκοσμου να δίνουν νόημα με την ταπεινή παρουσία τους στον κόσμο του βυθού όπου τίποτε δεν πάει χαμένο. Στα τοιχώματα των σπηλαιωδών κοιλοτήτων κυριαρχεί το έντονο κίτρινο των  μαλακών κοραλιών και το κόκκινο των σπόγγων. Έξω από τις κοιλότητες πολλοί σπειρογράφοι, γυμνοβράγχια, ανεμώνες και κοπάδια από μικρά ήμερα ψαράκια  συνοδεύουν την υποβρύχια βόλτα σας. Η βουτιά αυτή αν και είναι εύκολη και ρηχή δεν παύει να θεωρείται ως μία δυνατή εμπειρία και για τους πιο απαιτητικούς δύτες μιας και πρόκειται για σπηλαιοκατάδυση με διείσδυση σε εσωτερικό σπηλαίων, χωρίς φυσικά να απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ή σχετική ειδική κατάρτιση.

Άλλα σημεία που θα θέλαμε να καταδυθούμε αλλά δεν προλάβαμε αυτή τη φορά είναι το Blue hole και η «καμινάδα» Chimney με την εσωτερική λιμνούλα που υποβρυχίως το στόμιό της χαρίζει μοναδικές μπλε συνθέσεις, και το Azzur Window με τα υποβρύχια περάσματα και τους γκρεμούς του στο νησάκι Γκότζο. Σε αυτά τα  σημεία και πάλι κυριαρχεί ο πλούτος της Μεσογειακής υποβρύχιας ζωής σε όλο του το μεγαλείο. Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απέξω από τα μελλοντικά μας σχέδια τα προσεγγίσιμα  ναυάγια πλοίων και αεροπλάνων του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου που είναι διάσπαρτα και στα τρία νησιά.

Το συμπέρασμά μας είναι ένα: μία φορά ίσον καμία για το μικρό αλλά θαυματουργό Μαλτέζικο αρχιπέλαγος. Ευτυχώς είναι προσιτό σε εμάς τους Έλληνες από άποψη απόστασης και κόστους εκδρομής. Γι’ αυτό  λοιπόν και υποσχεθήκαμε στους υποβρύχιους Μαλτέζους φίλους μας αλλά και στον εαυτό μας να ξαναπάμε και σύντομα μάλιστα!

Όσοι θέλετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας στη Μάλτα με τις καταδύσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα divebooker.com ώστε να συγκρίνετε τιμές και πακέτα.

Και τα πρακτικά για τη Μάλτα από τον Δημήτρη Ξανθούλη

ΔΙΑΜΟΝΗ

The Xara Palace Relais & Chateaux Misrah il-Kunsill, Mdina, T/+356 21 450560,

To πιο όμορφο ξενοδοχείο του νησιού βρίσκεται στην Mdina, την γεμάτη μεσαιωνικά και μπαρόκ κτήρια, παλιά τειχισμένη πρωτεύουσα της Μάλτας.

Στεγάζεται σε ένα προσεκτικά αναστηλωμένο ανάκτορο του 17ου αιώνα σχεδόν «κρεμασμένου» στα τείχη της πόλης.. Δεκαεπτά δωμάτια και σουίτες με μια μεταμοντέρνα αποικιακή ατμόσφαιρα και διακοσμημένα με vintage έπιπλα, πίνακες και ανατολίτικα χαλιά – όλα, με όμορφη θέα προς τα τείχη και την πόλη. Μοναδικό το ηλιοβασίλεμα στις ταράτσες του (βραβευμένου) εστιατόριου. Ακόμα και αν δεν μένετε εκεί περάστε για ποτά, ή φαγητό…

See Also

Thirty Seven Hotel, 37 Triq Munxar, Munxar, Gozo, T/+356 7937 3707

Μερικά χιλιόμετρα έξω από την Victoria πρωτεύουσα του δεύτερου σε μέγεθος νησιού μετά την Μάλτα το Gozo, βρίσκεται το Munxar ένα μικρό παραθαλάσσιο «ψαράδικο» χωριό με πέτρινα σπίτια σε όλους τους τόνους της ώχρας.

Θεωρείται ο παράδεισος των αυτοδυτών. Εκεί ένα ζευγάρι Ιταλών οι Patti and Giuseppe Piazzi διαμόρφωσαν τρία πέτρινα αγροτόσπιτα σε ένα μικρό ξενοδοχείο. Δέκα δωμάτια επιπλωμένα με ένα μοναδικό γούστο δίνουν σε έναν όμορφο κήπο με 2 πισίνες, φοινικόδεντρα και με μια εσωτερική θέα προς την γεμάτη κάκτους και αγριολούλουδα κοιλάδα. H ιδιοκτήτρια του, Κα Patti είναι μεγάλη πηγή πληροφοριών σε ότι αφορά το Gozo και την ιστορία του και θα σας μυήσει στα μυστικά του…

Hotel British 40 Battery street, Valletta , Τ/+356 21224730, +356 99768250

Ένα μικρό ξενοδοχείο πάνω στην θάλασσα, με υπέροχη. Η ολίγον τι shabby ατμόσφαιρά του σας μεταφέρει σε περασμένες δεκαετίες. Οικονομικό.

Indulgence Divine, 6 Triq Alessandru VII, Vittoriosa, Τ/+44781398887,

Στην παλιά γειτονιά – πόλη των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη που ελάχιστα έχει αλλάξει μέσα στα τελευταία χρόνια, ένα πέτρινο κτήριο χτισμένο τον 16ο αιώνα, διαμορφωμένο σε ξενώνα.

Το υπνοδωμάτιο στεγάζεται στο παλιό παρεκκλήσι του σπιτιού. Ταπισερί στους τοίχους, έργα τέχνης, ένα τεράστιο art nouveau κρεβάτι, μια σύγχρονη κουζίνα και ένα μυστικό δωμάτιο διαμορφωμένο από τον ιδιοκτήτη σε βιβλιοθήκη διαμορφώνουν έναν χώρο με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Φιλοξενεί 2 άτομα.

ΦΑΓΗΤΟ

Rubino 53 Old Bakery Street, Valletta, Τ/+365 21224656.

Χαμένο σε ένα στενό της παλιάς πόλης. Είναι το μέρος που θα δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Φημίζεται για το σιγομαγειρεμένο αρνάκι του και ένα παγωτό κασάτο – τα παλιά χρόνια ήταν πολύ της μόδας και στην Ελλάδα αλλά τώρα δεν το βρίσκεις πια – φτιαγμένο από ανθότυρο.

de Mondion Misrah Il-Kunsill, Mdina, Τ/+356 2140560,

Στον αντίποδα ακριβώς του προηγούμενου είναι το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Xara Palace Hotel. Το μενού ένα μείγμα Γαλλικής, Μεσογειακής και τοπικής μαγειρικής είναι βασισμένο στα φρέσκα ντόπια υλικά, χωρίς να ολισθαίνει στις πολύπλοκες παρασκευές της νέας Γαλλικής κουζίνας…

Barracuda, 194 Main Street, St. Julian’s, 00356 21331817,

Στεγάζεται στο σαλόνι μιας ανακαινισμένης βίλλας του 18ου αιώνα, ακριβώς πάνω στην θάλασσα. Υπέροχη θέα και ένα σοφιστικέ μενού με τα πιο νόστιμα ψάρια και θαλασσινά. Λειτουργεί και ένα τμήμα του σαν μπαρ – καφετέρια.

Στη μύτη του κόλπου Balluta, η προνομιούχα τοποθεσία του εστιατορίου Barracuda

Trabuxu, Wine Bar 1 Strait Street, Valletta, Τ/+356 21223036,

Wine bar. Είναι το μέρος όπου θα δοκιμάσετε τα τοπικά κρασιά. Ένα μικρό μενού, αναρτημένο σε ένα μαυροπίνακα, με τοπικές σπεσιαλιτέ, αλλάζει καθημερινά…

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top