Now Reading
2 έξυπνες επιχειρήσεις που μας γνώρισαν τα Tourism Awards

2 έξυπνες επιχειρήσεις που μας γνώρισαν τα Tourism Awards

Για φιλόζωους και για αφηρημένους ταξιδιώτες: Κάθε χρόνο, ο θεσμός των Tourism Awards επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία  στο χώρο του τουρισμού. Αναμένοντας τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων, σας παρουσιάζουμε δύο χρήσιμες  νέες εταιρίες που αξίζει να γνωρίζουμε! 

DeliverBack για τους ξεχασιάρηδες! 

Το DeliverBack είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που επιστρέφει στους ιδιοκτήτες τους αντικείμενα ξεχασμένα στα ξενοδοχεία!  Έχει στόχο διττό, την αύξηση της ικανοποίησης των ταξιδιωτών αλλά και τη μείωση του φόρτου εργασίας των ξενοδόχων.

Είστε πανικόβλητος/η! Ξεχάσατε τον υπολογιστή σας να φορτίζει κάτω από το κρεββάτι σας στο ξενοδοχείο και το συνειδητοποιήσατε στο σπίτι, στην επιστροφή από τις διακοπές σας. Καλείτε αγχωμένος το ξενοδοχείο που σας προτρέπει  να  μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση deliverback.com. Αυτό και πράττετε πειθήνια!  Εισάγετε το όνομα του ξενοδοχείου, το όνομα σας, τη διεύθυνση που θέλετε να παραδοθεί, καθώς και τις πληροφορίες του αντικειμένου. Η υπηρεσία υπολογίζει το συνολικό ποσό, εσείς φροντίζετε για την πληρωμή μέσω κάρτας ή Paypal και το DeliverBack αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία να παραλάβει, να πακετάρει και να σας στείλει πίσω τον υπολογιστή σας. Εσείς είστε ενθουσιασμένος/η, η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους ξενοδόχους και η DeliverBack μεγαλώνει τον κύκλο εργασιών της απαντώντας σε μία ανάγκη που κανείς δεν είχε σκεφτεί να καλύψει! Win win για όλους, που λένε και στη γλώσσα των επιχειρήσεων!

Η απλή, πλην όμως εξαιρετικά έξυπνη ιδέα του DeliverBack προέκυψε μετά από μια προσωπική εμπειρία των δημιουργών και μετόχων της εταιρίας που βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2018 στη κατηγορία Καινοτόμο Concept, με ένα ολόχρυσο βραβείο! Αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με παγκόσμιες στατιστικές ένας στους 500 επισκέπτες κάτι πολύτιμο  ξεχνά στο ξενοδοχείο και ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για 30+ εκατομμύρια τουρίστες για τη φετινή χρονιά,  οι δυνητικοί πελάτες του Deliver back αναμένεται να ξεπεράσουν τις 60.000!

«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ικανοποίηση των τουριστών στην Ελλάδα και να μειώσουμε τον φόρτο εργασίας των ξενοδόχων με ασφάλεια, εγγύηση παράδοσης και χαμηλό κόστος για τους πελάτες. Η υπηρεσία είναι μοναδική στον κόσμο και ήδη σχεδιάζουμε κι άλλες εφαρμογές του μηχανισμού για τον τουρισμό.” λέει ο Οδυσσέας Κόντης που φυσικά, κοιτά με την ομάδα του τις αγορές του εξωτερικού.

Woof Club για τους φιλόζωους!

Η εταιρεία Woof Club Travel είναι το πρώτο γραφείο γενικού τουρισμού αφιερωμένο σε ταξιδιώτες με κατοικίδια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρύθηκε ως startup εταιρεία τον Ιανουάριο του 2016 και μέχρι σήμερα έχει προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε περισσότερους από 2.000 ταξιδιώτες με κατοικίδιο, το 35% εκ των οποίων αφορά σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Μέσα από την πλατφόρμα της Woof Club ταξιδιώτες με κατοικίδια μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν κράτηση σε ένα αξιόπιστα φιλικό προς το κατοικίδιο τους κατάλυμα, να λάβουν γνώση της πολιτικής κατοικίδιων των διαθεσίμων καταλυμάτων πριν την κράτηση και να επιλέξουν προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν στο κατοικίδιο τους, τα οποία θα έχουν διαθέσιμα κατά την άφιξή τους: transfer με pet-friendly taxi, pet-friendly κρουαζιέρες, δραστηριότητες και ξεναγήσεις φιλικές προς το κατοικίδιο, κτηνιατρική κάλυψη, υπηρεσίες dog training, pet sitting, grooming, κρεβάτι ύπνου, παιχνίδια, λιχουδιές και να ενημερωθούν για τους pet-friendly χώρους εστίασης και τις pet-friendly παραλίες του προορισμού τους.

Η Woof Club Travel παρέχει στις συνεργαζόμενες pet-friendly ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό υποδοχής κατοικίδιων και πρόσβαση σε δίκτυο εξειδικευμένων επαγγελματιών, ενώ συντάσσει παραμετροποιημένες πολιτικές κατοικίδιων ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε καταλύματος.  Οι υπηρεσίες της εταιρίας απευθύνονται επίσης: σε ταξιδιωτικά γραφεία με δραστηριότητα στην Ελλάδα, επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών αναψυχής ή ιστιοπλοϊκών, σε ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά και επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης.

See Also

Το 32% του συνόλου των καταλυμάτων της ελληνικής τουριστικής αγοράς δηλώνει φιλικό προς τα κατοικίδια, ενώ οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 700.000 και τους 60.847.000 στην ΕΕ . Κι όμως, το 93% των pet-friendly καταλυμάτων στην Ελλάδα δε διαθέτει πολιτική κατοικίδιων, ούτε υποτυπώδη εξοπλισμό υποδοχής πελατών με κατοικίδια, ενώ το 70% των ταξιδιωτών με κατοικίδια δηλώνει απογοητευμένο από την εμπειρία του σε, τουλάχιστον ένα, pet-friendly κατάλυμα (Έρευνα Woof Club, 2016). Κρατήσεις σε pet-friendly καταλύματα στην Ελλάδα γίνονται κυρίως με online αναζήτηση και offline κράτηση, χωρίς όμως να παρέχονται πολιτικές κατοικίδιων και online concierge υπηρεσίες. Εδώ έρχεται το Woof Club και αλλάζει τα δεδομένα! 

Και μια πραγματική ιστορία

Ας περιγράψουμε την εμπειρία Woof Club με την πραγματική ιστορία του Gabrielle και της Bianca που ταξίδεψαν από το Μιλάνο στην Αθήνα με τον σκύλο τους και τελικό προορισμό την Τήνο τον Ιούνιο του 2017. Το pet-friendly taxi τους παρέλαβε από το αεροδρόμιο και τους μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά. Ο οδηγός taxi τους παρέδωσε το Woof kit με πληροφορίες στα ιταλικά αναφορικά με τους κανονισμούς που αφορούν στα ζώα στη χώρα μας, οδηγίες για πρόσβαση σε κτηνιατρικές υπηρεσίες συμβεβλημένων με το Woof Club κτηνιάτρων στη Τήνο, χάρτη με pet-friendly παραλίες και εστιατόρια, πρόγραμμα με δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν στη Τήνο στις οποίες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τον σκύλο τους και τρόπους να τις κλείσουν μέσα από το Woof Club, pet-pharmacy kit σε περίπτωση που κάτι επείγον συμβεί, λιχουδιές για τον σκύλο με γεύσεις από Ελλάδα, ειδικά αξεσουάρ για το σκύλο τους που θα κάνουν τη διαμονή τους πιο ευχάριστη, οδηγίες για την παραλαβή pet-friendly ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με την άφιξη τους στο λιμάνι της Τήνου και τηλέφωνα επικοινωνίας με τον οικοδεσπότη στο pet-friendly κατάλυμα. Ο Gabrielle και η Bianca φτάνουν στο κατάλυμα και εκεί τους υποδέχεται η Άννα, τους καλοσωρίζει και τους οδηγεί στο δωμάτιο. Στο δωμάτιο το ζευγάρι βρίσκει μαξιλάρα ύπνου για το σκύλο του, μπώλ τροφής και νερού, σακουλάκια συλλογής περιττωμάτων, ειδική πετσέτα σκύλου για την παραλία και ένα welcome note από το κατάλυμα μαζί με ένα μικρό παιχνίδι για το σκύλο! Και στα δικά σας!

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top