Now Reading
Επιλογές εκτός AirBnB!

Επιλογές εκτός AirBnB!

+4
View Gallery

Παρότι η AirBnB δείχνει να έχει κατακτήσει το χώρο της εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων στην Ευρώπη, αξίζει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές!

Home Away

Είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της AirBnB με ιστοσελίδα και στα ελληνικά. Ξεκίνησε πριν 12 χρόνια, και σήμερα συνεργάζεται με περισσότερες από 2 εκατομμύρια ιδιοκτησίες σε 190 χώρες. Ως επισκέπτης ενοικιαστής θα χρειαστεί να πληρώσετε μια εισφορά κράτησης στην επιχείρηση που κυμαίνεται μεταξύ 4% και 10% του συνολικού ποσού. Σε αντάλλαγμα η εταιρία σας υπόσχεται υποστήριξη 24/7 και μία πρόσθετη ασφάλεια σ’ότι αφορά στη πληρωμή σας. 

9flats

Η εταιρεία 9flats, που ιδρύθηκε στη Γερμανία προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να νοικιάσουν μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από διαφορετικά καταλύματα είτε σκέπτεστε διακοπές, είτε ταξιδεύετε επαγγελματικά, είτε ενδιαφέρεστε για πιο μακροχρόνιες μισθώσεις. Λειτουργεί και αυτό με τη λογική του peer-to-peer και αξίζει να το επισκεφθείτε για τις λογικές τιμές του  σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Παρίσι, το Βερολίνο ή το Λονδίνο.

Wimdu

Μια άλλη εταιρεία ενοικίασης που βασίζεται στον σύγχρονο όρο “sharing economy” (οικονομία χωρίς σύνορα) και στο επιχειρηματικό μοντέλο peer-to-peer, η Wimdu ξεκίνησε το 2011 και από τότε έχει προσελκύσει 300.000 καταλύματα σε 140 χώρες παγκοσμίως. Βασισμένη στο Βερολίνο, ο Wimdu ισχυρίζεται ότι είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα σ’ότι αφορά στα διαμερίσματα Ευρωπαϊκών πόλεων. Όλα τα ακίνητα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους για να εξασφαλιστεί ότι ανταποκρίνονται στα πρότυπα της εταιρίας και οι επισκέπτες που κάνουν κράτηση μέσω της Wimdu έχουν πρόσβαση σε 24/7 εξυπηρέτηση.

VRBO

Είναι τα αρχικά του “Vacation Rentals By Owners” (Ενοικιάσεις καταλυμάτων διακοπών από ιδιώτες), και ανήκει στην οικογένεια HomeAway με την οποία έχει πολλές κοινές καταχωρήσεις. Με την υπηρεσία VRBO έχετε τους ίδιους ελέγχους ποιότητας και υποστήριξη 24/7, αλλά με διαφορετικό στυλ πλατφόρμας web. Τα ακίνητα κυμαίνονται από άνετα διαμερίσματα πόλης εώς πολυτελή σπίτια και εξοχικές κατοικίες, εκ των οποίων πολλά, όπως και στο AirBnB, είναι διαθέσιμα για άμεση κράτηση, (δεν χρειάζεται δηλαδή χρονοβόρα αλληλογραφία με τον οικοδεσπότη).

FlipKey

Το FlipKey ανήκει στον γίγαντα TripAdvisor, και παρότι δεν διαθέτει τον αριθμό των καταχωρήσεων που έχουν οι προαναφερθείσες εταιρείες, προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες και ελέγχους ποιότητας με τους ανταγωνιστές του. Ακριβώς όπως στο TripAdvisor, ο ιστότοπος FlipKey λειτουργεί με ένα σύστημα κριτικών των πελατών για την βαθμονόμηση των προτεινόμενων ακινήτων. Φυσικά χάρη στις συνεργαζόμενες σελίδες του Trip Advisor, oι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τα αξιοθέατα που βρίσκονται κοντά στο κατάλυμά τους σχεδιάζοντας έτσι ολιστικά το ταξίδι τους.

ClickStay

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως VillaRenters, όμως το ClickStay αφουγκράστηκε τις ανάγκες των καιρών  και άλλαξε το όνομά του για να επισημάνει τη στροφή της εταιρίας που περιλαμβάνει πλέον και μικρότερες ιδιοκτησίες.  Ωστόσο, πολλές από τις καταχωρίσεις παραμένουν σε δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και η Κύπρος, και ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι δυνατός κυρίως σε τέτοιου είδους καταλυμάτα και όχι τόσο πόλεων. Αν ψάχνετε για κάτι  ιδιαίτερο ή μοναδικό by the sea, αξίζει να τσεκάρετε το ClickStay.

See Also

HolidayLettings

Το HolidayLettings ξεκίνησε το 1999 στην Οξφόρδη,  αλλά από τότε αναπτύχθηκε και -όπως συμβαίνει συχνά- πουλήθηκε στο TripAdvisor Rentals. Όπως ακριβώς η μαμά εταιρία και το FlipKey,  βασίζεται σε ένα αντίστοιχο σύστημα αξιολογήσεων και βαθμολογιών των χρηστών. Διαθέτει περί τα 600.000 ακίνητα  σε περισσότερες από 150 χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών και προσφέρει προστασία στις πληρωμές, όταν αυτές πραγματοποιούνται μέσω του site HolidayLettings.

Owners Direct

Όπως υποδηλώνει το όνομά του ιστότοπου, το OwnersDirect λειτουργεί ως μια πλατφόρμα ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να νοικιάσουν το διαμέρισμά, το σπίτι ή τη βίλα τους απευθείας μέσω της ιστοσελίδας. Μέρος της οικογένειας HomeAway από το 2007, το OwnersDirect είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασιλείο και ψηφίστηκε μία από  τις 10 κορυφαίες ιστοσελίδες στη κατηγορία Best Villas Rental Companies στα Conde Nast Readers Travel Awards. Ο ιστότοπος σας δίνει άμεση επαφή και γνωριμία με τον ιδιοκτήτη, προσφέροντας έτσι μια πιο εξατομικευμένη υπηρεσία.

Με έμπνευση από το Culture Trip

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top