Η αύξηση του αριθμού των επιβατών στα αεροδρόμια αλλά και η παράλληλη αύξηση των μέτρων ασφαλείας δημιουργεί  συνωστισμό και ατελείωτες ουρές στα διεθνή αεροδρόμια, προκαλώντας  καθυστερήσεις και δυσφορία τόσο στους ταξιδιώτες όσο και στο προσωπικό. Η Τεχνολογία του «έξυπνου τούνελ» έρχεται να δώσει λύσεις.

Σύμφωνα με τη Gulf News, οι αερολιμένες του Ντουμπάι σχεδιάζουν να εισαγάγουν βιομετρικά «έξυπνα τούνελ» που θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ολοκληρώσουν τους ελέγχους διαβατηρίων σε μόλις 15 δευτερόλεπτα!

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Γενικής Διεύθυνσης Κατοικίας και Αλλοδαπών στο Ντουμπάι,  που παρουσίασαν το project στην εβδομάδα τεχνολογίας Gitex, το νέο σύστημα θα καταργήσει εντελώς την επίδειξη των διαβατηρίων στα σημεία ελέγχων και θα αντικατασταθεί από ένα εύκολο πέρασμα μέσα από μία σήραγγα που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ίριδας. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε δύο στάδια: μια πρώτη στατική σάρωση ίριδας στην είσοδο της σήραγγας που θα ακολουθείται από σάρωση αναγνώρισης προσώπου εντός της. Τα ψηφιακά δάπεδα μέσα στο τούνελ, θα αλλάζουν χρώμα από κόκκινο σε  πράσινο καθώς θα ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, όμως κατά τους αξιωματούχους του Ντουμπάι, θα συνοδεύεται και από άλλες φουτουριστικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη μεταφορά των επιβατών στο αεροδρόμιο με έξυπνα οχήματα Tesla, εντός των οποίων θα καταχωρούνται τα  στοιχεία των ταξιδιωτών μέσω smartphones όπου θα «κατεβαίνει» και η κάρτα επιβίβασης, θα ανιχνεύεται το βάρος  και θα γίνεται η παράδοσή των αποσκευών τους.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες αποτελούν προτεραιότητα για το  Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι που καλωσόρισε φέτος τον Ιούλιο περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια ταξιδιώτες – μια αύξηση 5,9% από τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Author: Travelers Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here