Με δημιουργικότητα και χιούμορ, ακόμη και οι άχαρες οδηγίες ασφάλειας πτήσης που συνήθως (και κακώς) δεν παρακολουθούμε, μπορούν να μας απογειώσουν! Με την ευκαιρία της νέας ταινίας της British Airways, θυμόμαστε τις πιο ευφάνταστες καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

BRITISH AIRWAYS

Μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της Βρετανικής show biz πρωταγωνιστούν στο τελευταίο χιουμοριστικό σποτ του αγγλικού αερομεταφορέα. Με την ευκαιρία ενός κάστιγκ που διενεργεί φοβερός Ινδός σκηνοθέτης (Asim Chaudhry), δοκιμάζονται ο Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), o celebrity chef Gordon Ramsay και η Thandie Newton (Mission imposible 2). Εμφανίζονται επίσης ο Ian McKellen η Gillian Anderson και φυσικά ο Mr Bean-Rowan Atkinson. Ο στόχος της ταινίας διττός: ο προφανής, ώστε οι επιβάτες να δίνουν τη δέουσα προσοχή στις κατευθυντήριες οδηγίες ασφάλειας αλλά και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη παγκόσμιας εμβέλειας φιλανθρωπική συνεργασία μεταξύ της British Airways και της Comic Relief που στόχο έχει τη συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων λιρών μέχρι το 2020.

AIR FRANCE

Για να μας κινήσει τη προσοχή, η Air France επενδύει στο πιο γαλλικό χαρακτηριστικό , το στυλ! Χαριτωμένες δεσποινίδες μας μαθαίνουν πως να δένουμε τη ζώνη μας (που τονίζει με κομψότητα τη μέση μας) με απαράμιλλο τρόπο!

AIR NEW ZEALAND

Φτιάξαμε «το πιο επικό βίντεο οδηγιών ασφαλείας» υποστηρίζει η εταιρία και έχει απόλυτο δίκιο! Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή που συνδέει το μήνυμα με το πιο αναγνωρίσιμο προϊόν της Νέας Ζηλανδίας, τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών!  Πάνω από τα χιονισμένα βουνά της Μέσης Γης, ο Γκάνταλφ επιδεικνύει τη στάση brace πάνω σε έναν αετό, ο Sir Peter Jackson στη κορυφή ενός βουνού κάθεται στην οικονομική θέση με orcs και νάνους, ο ίδιος ο Elijah Wood εμφανίζεται από το χωριό των Χόμπιτ για να εξαφανιστεί στη συνέχεια με τη δύναμη του «my precious» δακτυλιδιού! 

VIRGIN AMERICA

Οι πιο funky οδηγίες που όχι μόνο θέλεις να ακολουθήσεις, αλλά και να χορέψεις σε φοβερή μουσική και χορογραφία! Το μήνυμα περνά ενδυναμώνοντας τη ταυτότητα της Virgin Atlantic που παίζει στα δάχτυλα το παιχνίδι του marketing.  

 

Author: Travelers Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here