Τρυφερή και μικρή, με μία παγκόσμια κοινότητα από φανατικούς θαυμαστές,  η «απέναντι» Αντίπαρος ετοιμάζεται πυρετωδώς για το πέμπτο στη σειρά «μικρότερο σοβαρό» Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου (AIPF)  που θα διεξαχθεί από τη 1η έως τις 10 Ιουλίου 2017.


Το AIPF ξεκίνησε ταπεινά το 2013 σαν το πνευματικό παιδί της  Μαίρης Χατζάκη επιμελήτριας της Αίθουσας Τέχνης «Αντί», του μηχανικού και φωτογράφου Γιάννη Μπαγούρδα και του μακροχρόνιου τουρίστα David Frazer Wray. Γρήγορα συγκέντρωσε δυναμική και μέχρι το 2016 καθιερώθηκε σταθερά ως βιτρίνα προβολής για τους νεο-ανερχόμενους φωτογράφους και τους καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αληθινό στις ρίζες του, το Φεστιβάλ εξακολουθεί να λειτουργεί σε μικρή κλίμακα. Για την ακρίβεια, το British Journal of Photography το χαρακτήρισε ως «αναμφισβήτητα το μικρότερο σοβαρό Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας στον κόσμο». Το AIPF καταχωρήθηκε πρόσφατα σαν Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στελεχώνεται από εθελοντές. Μέχρι στιγμής, για την πραγματοποίησή του έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές  και μέρος των εσόδων  έχουν δοθεί  στο τοπικό σχολείο ώστε να καλυφτούν ανάγκες του.

Η επιτυχία του AIPF οφείλεται κατά τους διοργανωτές, σε δύο λόγους: στην τοποθεσία, το πανέμορφο νησί της Αντιπάρου, αλλά και στην αφοσίωση των μελών του. Δεν θα είναι ποτέ ένα τεράστιο Φεστιβάλ, καθώς «η αγκαλιά του Κάστρου» είναι ο χώρος που το φιλοξενεί.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται στην γκαλερί τέχνης «Αντί», έναν από τους χορηγούς του Φεστιβάλ και υπαίθρια, στους τοίχους του Κάστρου του 15ου αιώνα. Ο σωστός φωτισμός των εκθέσεων και του Κάστρου για 10 ημέρες μόνο κάθε χρόνο, οι μουσικές παραστάσεις και η μοναδική ατμόσφαιρα, κάνουν το AIPF μια αξέχαστη εμπειρία και έναν ακόμη λόγο να επισκεφθεί κανείς το νησί.

work by Michail Moscholios
Work by Vassilis Gerontakos
Work by Arianne Clement

Φέτος,  επικεφαλής των 19 ξεχωριστών εκθέσεων που θα παρουσιαστούν, είναι ο Γάλλος φωτογράφος Pol Kurucz και η Brazilian Kolor Collective. Το AIPF θα φιλοξενήσει φωτογράφους από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Γερμανία. Εργαστήρια θα δοθούν από τον Χάρη Κακαρούχα και τον Βασίλη Γεροντάκο και θα γίνει μία παρουσίαση από τον  Μιχάλη Μοσχολιό.

Work by Pol Kurucz
Work by Daniel Pena
Work by Gina Maragkoudaki

Πληροφορίες, εδώ

Author: Travelers Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here