Now Reading
Οι πτήσεις της Air China, 5 ξενοδοχεία στο Πεκίνο και ο Άγιος Μητροφάνης Τσι Σουνγκ

Οι πτήσεις της Air China, 5 ξενοδοχεία στο Πεκίνο και ο Άγιος Μητροφάνης Τσι Σουνγκ

+42
View Gallery

Ο Δημήτρης Ξανθούλης ενθουσιάζεται με τη καινούρια απευθείας σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου και μας προτείνει 5 ξενοδοχεία από το καρνέ του. 

Η Air China, πετώντας απαλά πάνω από τις στέπες και τις ερήμους της κεντρικής Ασίας, εγκαινίασε από τον περασμένο Σεπτέμβριο δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Ξαφνικά μια αχανής και τρομερά ενδιαφέρουσα χώρα έγινε προσιτή. Όχι πως δεν μπορούσε να πάει κανείς πιο πριν, αλλά ήταν τρομερά κουραστικό: αλλαγές σε αεροδρόμια, ατελείωτες ώρες αναμονής κλπ κλπ. Χάλια δηλαδή. Το έχω κάνει και το ξέρω πολύ καλά.  “Στο Πεκίνο λοιπόν αδελφές μου στο Πεκίνο”, στο μεγάλο κέντρο του Ασιατικού κόσμου με υπέροχο μεγάλο αεροδρόμιο και βολικές συνδέσεις προς όλα τα μέρη της Ασίας και του κόσμου. Ένας καινούργιος ουράνιος δρόμος έχει ανοίξει διάπλατος και προκλητικός  για νέες εξερευνήσεις ανά την υφήλιο.

Το Travels by Travelers θα επιστρέψει δριμύτερο με νέα άρθρα και προτάσεις. Προς το παρόν, θυμηθείτε ότι οι άγιες ημέρες της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς οσονούπω  πλησιάζουν –στις  16 Φεβρουαρίου πέφτει φέτος-  και μπαίνουμε στην χρονιά του σκύλου (για προβλέψεις εδώ). Η πόλη θα φωταγωγηθεί  όπως κάθε χρόνο με εκατοντάδες χιλιάδες κόκκινα φανάρια και  ο ουρανός  θα γεμίσει και πάλι με τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα του κόσμου, (για να μην σας μιλήσω για τα φαγητά, θα επιστρέψω για αυτά).  Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες του κόσμου!

Για να μην αισθανθείτε απολύτως χαμένοι φθάνοντας, σας 4 δίνω μικρά οικονομικά ξενοδοχεία κρυμμένα  στους hutongs στους πίσω δρόμους δηλαδή του Πεκίνου και ένα αυτοκρατορικής υπερπαραγωγής, λιγάκι πιο έξω, στα θερινά ανάκτορα – 12 χιλιόμετρα από την πόλη, για σας βάλουν  στο κλίμα…

Σε μια χώρα όπου όλα είναι «μεγάλα» και η μικρή κλίμακα είναι σχεδόν ακατάληπτη, η ιδέα μου ήταν να σας δώσω μικρά ξενοδοχεία που στεγάζονται σε κατάλληλα διαμορφωμένα σπίτια της παλιάς πόλης.

The HuLu hotel

No.91 Yan Yue Hutong, Dongsi South Street, T/+86 1065439229

Εννιά δωμάτια διαμορφωμένα σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του feng shui (έχουν την πλάτη στον βορρά και βλέπουν τον νότο) γύρω από μια εσωτερική αυλή. Έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, Κινέζικη καλλιγραφία στους τοίχους και μια μικρή εσωτερική στέρνα με ασιατικούς κυπρίνους (που τρελαίνονται να τρώνε καρπούζι), δημιουργούν μια καθησυχαστική και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Μια μικρή  ταράτσα με καθίσματα και όμορφη θέα στις στέγες των γειτονικών σπιτιών. Είναι πολύ κοντά στον Wangfujing, αγαπημένο εμπορικό δρόμο των Κινέζων, έναν πεζόδρομο με πολλά ακριβά πολυκαταστήματα, τις πιο γνωστές φίρμες κλπ, που δεν κλείνουν ποτέ! Big is beautiful!!

The Orchid

No 65 Baochao Hutong, Guloudong road, Dongcheng District,  T/+86 1085659295

Την Κινέζικη πρωτοχρονιά, τα τύμπανα του Drum tower του πύργου των τυμπάνων, που έχτισε ο Κουμπλάι Καν τον 13ο αιώνα όταν το Πεκίνο ήταν πρωτεύουσα των Μογγόλων, χτυπούν 108 φορές για να σηματοδοτήσουν τον ερχομό της νέας χρονιάς και να φέρουν γούρι στους κατοίκους της πόλης.

Πολύ κοντά σε αυτόν τον πύργο, (και τις αυτοκρατορικές λίμνες), κρυμμένο πίσω από μικρομάγαζα βρίσκεται το Orchid hotel. Δέκα δωμάτια και μικρά διαμερίσματα που αναπτύσσονται γύρω από μια εσωτερική αυλή με ένα εστιατόριο στην ταράτσα. Απλή ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό.

Την είσοδο του ξενοδοχείου μαρκάρει το «Mr Shi’s Dumplings» ένα μικρό δημοφιλές εστιατόριο που ειδικεύεται στα μικρά τηγανιτά, ή ψημένα στον ατμό πιτάκια με πολλές διαφορετικές γεμίσεις.

Hotel Côté Cour

No 70 Yanyue Hutong, Dongsi Nan Street, Dongcheng District, T/ +86 1065239598

Δέκα τέσσερα δωμάτια επιπλωμένα vintage έπιπλα, σκούρα καλογυαλισμένα ξύλινα πατώματα, μαυρόασπρες φωτογραφίες στους τοίχους και κόκκινα φανάρια. Ατμόσφαιρα παλιού κόσμου.

Το σπίτι στέγαζε τους ηθοποιούς και ακροβάτες της αυτοκρατορικής αυλής της δυναστείας των Μίνγκ παλιά, ενώ  στην διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης την δεκαετία του ’60 είχε μετατραπεί σε δημοτικό σχολείο…

Beijing Templeside Lianlian Hutong Guest House

No.8, An Ping Alley, Zhao Deng Yu Road, Xicheng District, T/+86 1066172571

Βρίσκεται στα στενά δρομάκια δίπλα στο Miaoying Temple -στον ναό της Λευκής Παγόδας, ένα άλλοτε σημαντικό βουδιστικό κέντρο του παλιού Πεκίνου. Δεν είναι ακριβώς το κέντρο της πόλης, αλλά ο σταθμός του (πολύ καλά οργανωμένου) μετρό είναι κοντά.

Είναι ένα ξενώνας για νέους) hostel ( καθαρός και ήσυχος με προσιτές τιμές, με τις πολύ «βασικές» ανέσεις, για όσους δεν αποζητούν ιδιαίτερες πολυτέλειες…

See Also

Aman Summer Palace

1 Gongmenqian Street, Summer Palace, T/ +86 10 5987 9999

Ένα σύμπλεγμα από κήπους, τεχνητές λίμνες, αυλές, περιστύλια, αίθουσες και περίπτερα, τμήμα των θερινών ανακτόρων της ουράνιας αυτοκρατορίας, που άλλοτε χρησίμευε για να φιλοξενούνται οι προσκεκλημένοι, που περίμεναν ακρόαση από την Cixi, την θρυλική αυτοκράτειρα και θετή μητέρα του Pu Yi του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας.

Μυθικό μέρος. Μεγαλοπρεπές και γαλήνιο.(Επικοινωνεί με τα ανάκτορα με μία κρυφή πόρτα, ανοιχτή μόνο για τους ενοίκους του…)

H τιμή του, έχει δωμάτια που ξεκινάν από 335 ευρώ, δεν είναι υπερβολική σε σχέση με αυτό που προσφέρει και έπειτα πώς να το κάνουμε, είναι από τα καλλίτερα ξενοδοχεία του κόσμου.

Η διαμονή σε αυτό είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Μια βουτιά σε μια ιστορία πολλών εκατοντάδων ετών .

Gastronomy Tours

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την κινέζικη κουζίνα, οι “lost plate food tours” και οι “culinary back streets”, οργανώνουν πολύ ενδιαφέρουσες «εισαγωγικές» για αρχαρίους γαστρονομικές διαδρομές

Για τους πιστούς…

Δεν είναι το αντικείμενο του παρόντος άρθρου, αλλά για όσους είναι συλλέκτες αγίων όπως εγώ, να σας πω ότι ο Ορθόδοξος άγιος και προστάτης του Πεκίνου, είναι ο νεομάρτυρας  Άγιος Μητροφάνης Τσι Σουνγκ, που μαρτύρησε κατά την εξέγερση των Μπόξερ εναντίων των ξένων και των χριστιανών το 1900. (Τους υποστήριζε η χήρα αυτοκράτειρα Cixi που κατοικούσε στα θερινά ανάκτορα που ανέφερα πιο πάνω). Τον σκότωσαν μαζί με την πρεσβυτέρα και όλα τους τα παιδιά που ανακηρύχτηκαν όλοι άγιοι από την Ορθόδοξη εκκλησία, αλλά να μην σας κουράσω με περισσότερα ονόματα…  Η μνήμη του εορτάζεται στις 10 Ιουνίου και το απολυτίκιον έχει ως εξής:

“Χριστῷ ἱερουργῶν, ἱερεὺς ὢν τῆς δόξῃς, θυσίαν λογικὴν καὶ τὸ ἄμωμον θῦμα, ἀθλήσεως στάδιον, σεαυτὸν προσενήνοχας σὺν ποιμνίῳ σοῦ, πάτερ Τσί-Σοὺνγκ ἐν Πεκίνω, ὅθεν πρεσβεῦε, ὑπὲρ τῶν πίστει ὑμνούντων τὴν πάντιμον μνήμην σοῦ”.

Για να μην λέτε μετά ότι σας το απέκρυψα…

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top