Now Reading
12 με 19 Ιανουαρίου (2023) φεύγουμε για Ιορδανία!

12 με 19 Ιανουαρίου (2023) φεύγουμε για Ιορδανία!

entrance_to_petra

Μέσα σε μία εβδομάδα, με τη Μάχη Καρανίκη, την καλύτερη ελληνίδα ξεναγό, επισκεπτόμαστε τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, μπαίνουμε σε πόλεις μυθικές, περνάμε τις νύχτες μας κάτω από τ’αστέρια, εντοπίζουμε τα καλύτερα παζάρια, επιλέγουμε τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια. Εάν θέλετε να έρθετε μαζί μας στην Ιορδανία, στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας στο info@travelsbytravelers.com, ώστε να επιστρέψουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξεναγεί η αρχαιολόγος-ξεναγός, Μάχη Καρανίκη
Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Himalaya Travel
Λεπτομέρειες για το ταξίδι μας, ζητήστε στο info@travelsbytravelers.com

Λένε ότι τις νύχτες του Ιανουαρίου ο ουρανός της Ιορδανίας είναι  πεντακάθαρος, με τα πιο λαμπερά αστέρια του ουράνιου στερεώματος! Αυτή την δροσερή εποχή επιλέξαμε λοιπόν και εμείς για  να επισκεφθούμε την μυθική Πέτρα των Ναβαταίων, σταθμό ανεφοδιασμού των καραβανιών της ερήμου και να ζήσουμε την αξέχαστη εμπειρία της διαμονής μέσα στην έρημο του Wadi Rum, εκεί που ο Άγγλος αξιωματικός Τ. Ε. Lawrence ξεκίνησε την αραβική επανάσταση εναντίων των Οθωμανών το 1917.

Στην έρημο λοιπόν μας περιμένουν σκληροτράχηλα τζιπ αλλά και καμήλες για τους πιο τολμηρούς. Θα ακολουθήσουμε τους παλιούς δρόμους των καραβανιών και θα αφεθούμε στη μαγεία του νυχτερινού ουρανού μέσα από τις θολωτές σκηνές μας.

Θα επισκεφτούμε κάποια από τα περίφημα κάστρα της ερήμου, πόλεις ρωμαϊκές και πόλεις βιβλικές, διάσημες για τα πιο συγκλονιστικά μωσαϊκά δάπεδα. Θα μπούμε στα λουτρά Quseir Amra, του 8ου αιώνα , με τις πιο σπάνιες ισλαμικές τοιχογραφίες που εξυμνούν την αγάπη για την φύση και την ζωή. Θα τριγυρίσουμε στην πρωτεύουσα, το Αμμάν για να νιώσουμε τον παλμό της σύγχρονης πόλης…

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

M1. Πέμπτη 12 Ιανουαρίου,
Αμμάν – Νεκρά Θάλασσα – Πέτρα (251χλμ)

Αναχώρηση με την πτήση RJ 132 της Royal Jordanian  στις 12:45.

Άφιξη στο Αμάν στις 14:45 και συνάντηση με τον τοπικό́ μας ξεναγό́.

Αναχώρηση με το λεωφορείο για την Petra, με μια στάση για snack στο συγκρότημα Panorama Dead Sea Complex για να απολαύσουμε (καιρού επιτρέποντος) τον ήλιο να βουτά στη Νεκρά Θάλασσα.  

Check-in στο ξενοδοχείο Mövenpick Resort Petra 5*, ένα από τα πιο γνωστά και πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Μέσης Ανατολής που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Δείπνο σε ένα από τα τρία εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Διανυκτέρευση στην Πέτρα.

Μ2, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου,
Πέτρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια ολοήμερη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας (Unesco Heritage Site).

Μεσημεριανό διάλειμμα για snack.

Συνέχεια της ξενάγησής μας.

Δείπνο στο παραδοσιακό εστιατόριο My Mom’s Restaurant το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Πέτρα.

Μ3, Σάββατο 14 Ιανουαρίου,
Πέτρα – Ακαμπα – Wadi Rum (200χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και Check Out.

Επιβίβαση στο λεωφορείο με τις αποσκευές και αναχώρηση για το Wadi Rum.

Στάση στο δρόμο στην παραθαλάσσια πόλη της Άκαμπα που ως Special Economic Zone φημίζεται για τα αφορολόγητα αγαθά της. Βόλτα στη παλιά πόλη και ένα γρήγορο σνάκ.

Η παραθαλάσσια πόλη της Άκαμπα είναι από τα γνωστότερα θέρετρα για τους πλούσιους και διάσημους της Μέσης Ανατολής, χάρη στα πολυτελή συγκροτήματα, τις εκτεταμένες παραλίες, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις μαρίνες όπου σειρές πολυτελών γιοτ περιμένουν τους επισκέπτες της Ερυθράς Θάλασσας.

Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε προς την υπέροχη κατασκήνωση Memories Aicha Luxury Camp στην έρημο.

Δείπνο στο campsite.

Διανυκτέρευση στο Wadi Rum.

Μ4, Κυριακή 15 Ιανουαρίου,
Wadi Rum

Μία ολόκληρη μέρα στην έρημο.
Πρωινό στο campsite, που παρότι βρίσκεται στη καρδιά του Wadi Rum (Unesco Heritage Site) προσφέρει τις ίδιες ανέσεις και εγκαταστάσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Κουρνιασμένη μέσα στην κόκκινη κοιλάδα του Wadi Rum, η κατασκήνωση Memories Aicha Kuxury Camp είναι η πεμπτουσία του σύγχρονου glamping.

Εκδρομή με jeep, με την επιπλέον επιλογή της βόλτας με καμήλες , για τους πιο αθλητικούς.

Επιστροφή στην κατασκήνωση για δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Wadi Rum.

M5, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου,
Wadi Rum -Um er Rasas – Madaba -Mount Nebo -Amman (350 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο

Επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση το Αμμάν.

Στο δρόμο, θα σταματήσουμε στο κάστρο  Um er-Rasas (Unesco Heritage Site) Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Madaba.

Ο “Χάρτης της Μάνταμπα” αποτελεί την παλαιότερη χαρτογραφική απεικόνιση των Αγίων Τόπων και ιδιαίτερα της Ιερουσαλήμ. Χρονολογείται στον 6ο μ.Χ. αιώνα

H Madaba είναι ο παράδεισος όλων όσοι αγαπούν την ιστορία. Το παρελθόν της χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή, όμως σήμερα είναι πιο διάσημη ως «η πόλη των ψηφιδωτών». Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι γεμάτο με αρχαίες εκκλησίες και ψηφιδωτά της βυζαντινής εποχής που διατηρούνται εντυπωσιακά καλά. Πολύ γνωστός είναι «ο χάρτης των Αγίων Τόπων» του 6ου αιώνα» που βρίσκεται στο δάπεδο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου..

Το απόγευμα θα απολαύσουμε τη Δύση από το Όρος Νεμπο. Στην Παλαιά Διαθήκε αναφέρεται ως όρος  Ναβαύ, τόπος από τον οποίο ο Μωυσής αξιώθηκε να δει από μακριά τη Γη της Επαγγελίας… Αν ο καιρός το επιτρέπει, κάτι θα διακρίνουμε κι εμείς!

Check-in στο Amman Grand Hyatt 5* Hotel.

See Also

Δείπνο στο ξενοδοχείο

Διανυκτέρευση στο Αμμάν.

Μ6, Τρίτη 17 Ιανουαρίου,
Αμμάν – Γέρασα -Αμμάν (100 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στο Αμμάν.

Στο κέντρο του Αμμάν, σε εξαιρετική κατάσταση σώζεται το αρχαίο θέατρο και το αρχαίο Ωδείο, ενώ στην κορφή του λόφου, βρίσκεται η Ακρόπολη, με σημαντικά μνημεία.

Το Αμμάν άκμασε ως πρωτεύουσα των Αμμωνιτών, σημιτικού λαου που την ονόμασαν μάλιστα Ραββάθ Αμμών.  Μετά από μία εποχή παρακμής, η πόλη κυβερνήθηκε από Ασσύριους, Πέρσες, Έλληνες -που την είπαν Φιλαδέλφεια-, Ναβαταίους, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Ομαγιάδες, Αββασίδες και Οθωμανούς. Αυτό ως εισαγωγή για να καταλάβει κανείς ότι εάν ενδιαφέρεται για το παρελθόν, δεν θα απογοητευτεί. Εμείς θα διανθίσουμε τη ξενάγησή μας με επισκέψεις σε παλιές αγορές, σε “πονηρά” εστιατόρια, σε μικρά ενδιαφέροντα μουσεία και σε πολιτιστικούς χώρους που ακούγονται.

Η εντυπωσιακή πλατεία της Αρχαίας Πόλης της Γέρασας.

Η περιοχή της Παλαιστίνης ανατολικά του ποταμού Ιορδάνη, από την πλούσια κοιλάδα μέχρι τις κοντινές οάσεις στην άκρη της ερήμου, γνώρισε, μαζί με τους τόπους που οι αρχαίοι αποκαλούσαν “Κοίλη Συρία”, αμέτρητες μεταναστεύσεις πληθυσμών και εισβολές. Μετά την εγκατάσταση των σημιτικών λαών, δέχτηκε διαδοχικά τις ασσυριακές, βαβυλωνιακές και περσικές εισβολές. Όμως η μοίρα της περιοχής αλλάζει όταν, κατά τη διάρκεια της πρώτης εκστρατείας του στην Ανατολή, ο Αλέξανδρος κατακτά τη «Συρία».  Τότε, ο ελληνικός πολιτισμός ανθίζει προσφέροντας μια άνευ προηγουμένου οικονομική και πολιτιστική ευημερία στη περιοχή. Αρχαίες οάσεις, όπως η Δαμασκός, αποκτούν νέες αστικές δομές, η μεγάλη πόλη Rabbath Ammon γίνεται, όπως είπαμε, η νέα Φιλαδέλφεια και νέες πόλεις χτίζονται, μεταξύ των οποίων η Αντιόχεια επί Χρυσορρόα που οι Ρωμαίοι θα ονομάσουν Γεράσα. Θα την επισκεφθούμε νωρίς το απόγευμα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, το βράδυ ελεύθερο με προτάσεις.

Διανυκτέρευση στο Αμμάν.

M7, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου,
Amman – Umm el-Jimal – Qasr Amra -Qasr Al Kharanah -Amman (287χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε όσο πιο νωρίς γίνεται για τον Βορρά.

Ξεκινάμε με τη Umm el-Jimal μια περίεργη νεκρή πόλη φτιαγμένη από βασάλτη με χαρακτηριστική πολυόροφη αρχιτεκτονική, που χτίστηκε από τους Ναβαταίους και στη συνέχεια μετατράπηκε σε ρωμαϊκή πόλη, φύλακα της ερήμου. Ακμασε ως αγροτικό κέντρο αλλά και εμπορικός σταθμός πάνω στους άξωνες των καραβανιών που συνέδεαν τους δρόμους της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας με εκείνους της Συρίας και του Ιράκ..

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε δύο από τα σπουδαιότερα Κάστρα της ερήμου, το Qasr Al Kharanah και το Qasr Amra (Unesco World Heritage Site ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο κάστρο της ερήμου, ταυτόχρονα φρούριο και κατοικία των χαλίφηδων Ομαγιάδων. Σπουδαία η αίθουσα υποδοχής και το χαμάμ, και τα δύο πλούσια διακοσμημένα με παραστατικές τοιχογραφίες που φανερώνουν την κοσμική τέχνη της εποχής.

Επιστροφή στο Αμμάν.

Διανυκτέρευση στο Αμμάν.

Μ8, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, Αναχώρηση για Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Check out και αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

 Αναχώρηση στις 10:20 με την πτήση RJ 131 της Royal Jordanian για την Αθήνα.

© 2020 Travels by Travelers - All Rights Reserved

Scroll To Top